Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 2 gün süre

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Furkan Vakfı üyelerine yönelik polis müdahalesiyle ilgili AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan açıklama beklediğini belirtip 2 gün içinde açıklama yapmazsa kendisinin 'önemli açıklamalar' yapacağını söyledi.

Davutoğlu'ndan Erdoğan'a 2 gün süre

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Adana’da Furkan Vakfı isimli dinci yapılanmanın mensuplarına yönelik polis müdahalesinde ortaya çıkan görüntüler üzerine açıklamada bulundu.

“Geçtiğimiz pazar günü Adana’dan, ülkemizin her bir yanına yayılan görüntüler, kamu vicdanında derin yaralar açtı. Sokak ortasında coplanan çocuklar, kadınlar, yükselen feryatlar ve 21. Yüzyıl Türkiye’sine yakışmayan bir tablo” diyen Davutoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ise olaylara ilişkin 2 gündür sessiz olduğunu belirtip şu ifadeleri kullandı:

“2 gün daha bekleyeceğim ve Sayın Erdoğan 2 gündür sessiz. Eğer başka bir ülkede bu yaşanmış olsaydı ya da muhalefetten bir belediyenin zabıta memuru herhangi bir başörtülüye herhangi bir söz söylemiş olsaydı herhalde yeri göğü inletirdi. Sayın Erdoğan, sizden Sayın Bahçeli ile aynı minvalde düşünüp düşünmediğiniz konusunda net bir açıklama bekliyoruz. Bu tablo doğru mudur? Bu tablo meşru mudur? Bu tablo sizin içinize sindi mi? Yarınki grup toplantınızı sadece bu perspektifle dinleyeceğim ve ona göre perşembe günü kamuoyumuza önemli açıklamalarda ve çağrılarda bulunacağım.”