Diyarbakır'a 'Devlet Bahçeli hatıra ormanı' oluşturulacak

Diyarbakır'da kayyım yönetimindeki belediyenin Kırklar Dağı’nda tahsis ettiği alana 'Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı' yapılacak.

Diyarbakır'a 'Devlet Bahçeli hatıra ormanı' oluşturulacak

Diyarbakır’ın Sur ilçesinden geçen Dicle Nehri’ne hakim tepede bulunan Kırklar Dağı’nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin adına ‘hatıra ormanı’ oluşturulacak.

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan “Devlet Bahçeli Hatıra Ormanı” için Büyükşehir Belediyesi kayyımı Vali Münir Karaloğlu ve Orman İşletme İl Müdürlüğü 210 dönüm arazi tahsis etti.

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Sekreteri Doğan Hatun “Yer isimleri Belediye Meclisi kararı ile alınır” hatırlatmasında bulundu. Ancak belediye başkanlığına kayyım atanınca Belediye Meclisinin de feshedildiği biliniyor.

Doğan Hatun, “Diyarbakır’a çok yakışan birçok sanatçı var. Devlet Bahçeli gibi bir siyasetçinin adını vereceklerine bu sanatçılardan birnin adını versinler. Çok istiyorlarsa onların adını bir caddeye, bir ormana versinler, Diyarbakır halkı da rahatsız olmasın” diyor.