'Erdoğan müze hazırlatıyor' iddiası: İmamoğlu da 'sürpriz' yapacak

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kasımpaşa'da kendisi için bir müze yapmak için çalışma başlattırdığı, İBB Başkanı İmamoğlu'nun yapılacak müzeye hediye edilmek üzere Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde kullandığı makam aracını yenilettirdiği iddia edildi.

'Erdoğan müze hazırlatıyor' iddiası: İmamoğlu da 'sürpriz' yapacak

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kasımpaşa’da kendisi için bir müze yapmak için çalışma başlattırdığı öne sürüldü.

İddia, Odatv‘de siyaset ve medya dünyasına dair “kulis”leri aktaran Hürrem Elmasçı mahlaslı yazardan geldi.

Elmasçı şöyle yazdı:

“Ankaralı mimar arkadaşımdan öğrendiğime göre Erdoğan, Haliç kıyısında kendine ait müze yapmak için çalışmalar başlattı. Çeşitli isimlerden proje toplanmaya başlandı.

Müzeye sadece Erdoğan’a siyasi hayatı boyunca verilen hediyeler konmayacak herhalde. Başka neler olacak acaba, insan merak ediyor. Umarım Avrupa’da örneklerini gördüğümüz modern bir müze yapılır. Öyle ya çocuklar kaç yıl Türk siyasetinde ve iktidarında bulunmuş önemli bir şahsiyetten bahsediyoruz…”

“İMAMOĞLU O MERCEDES’İ YENİLETTİ”

Elmasçı’nın yazısına göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Erdoğan’a sözkonusu müze için bir Mercedes hediye edecek. Yazının ilgili bölümün de o ayrıntı da şöyle anlatılıyor:

“Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kullandığı makam aracını Ekrem İmamoğlu tamir ettirdi, yeniletti. Sanırım bu araç Mercedes idi.

Kulağıma gelen fısıltılara göre İmamoğlu bu aracı sürpriz yaparak Erdoğan’a hediye etmek istiyor.

Atatürk ve Menderes müzesinde makam araçları var. Sanırım Erdoğan müzesine bu hediye de konulacaktır.

Kendi adıma Erdoğan müzesine sevindim çocuklar, müzeler toplumların hafızalarıdır.

Şimdiden hayırlı olsun, diyorum.”