Erdoğan, Soyer'i hedef aldı: Size kendi ecdadına sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın

Erdoğan, "Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, size kendi ecdadına sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın" dedi.

Erdoğan, Soyer'i hedef aldı: Size kendi ecdadına sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi’nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı’nda açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i hedef aldı. “Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, size kendi ecdadına sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın” diyen Erdoğan, “Şanlı tarihinizle gurur duyun. Zaferlerinizle, kültürünüzle, bizi biz yapan değerlerinizle her zaman iftihar edin” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan ayrıca gençlerin geleceği için tüm imkanları seferber ettiklerini iddia ederek, “Her birinizin geleceğe doğru emin adımlarla yürümeniz için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören bir Türkiye değil. Bugün gençlerine değer veren bir Cumhurbaşkanına sahipsiniz” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Soyer, İzmir’in kurtuluşunun 100. yılı etkinliğinde, “100 yıl önceydi. Bu toprakları yönetenler gaflet, delalet ve hatta hıyanet içendeydi. Gençleri, kadınları ve geleceği hiç düşünmediler. Sadece saraylarındaki saltanatı korumak için bütün milleti ateşe attılar” demişti.