Festival yasaklarını 'üstlendiler', yeni hedeflerini açıkladılar

İsmailağa cemaati bağlantılı 'Müdafa-i İslam Hareketi', festival yasaklarının kendilerinin çalışmasıyla olduğunu açıkladı.

Festival yasaklarını 'üstlendiler', yeni hedeflerini açıkladılar

Son aylarda birçok ilde valilikler ve kaymakamlıklar eliyle alınan festival ve etkinlik yasağı kararlarının arkasında gerici çevreler ile cemaat vakıfları gibi dinsel yapılanmaların olduğu birçok kez dile getirilmişti.

Muğla Valiliği’nin 1-4 Eylül günleri arasında ikincisi düzenlenecek olan Milyon Fest Fethiye’yi iptal etmesinin ardından sosyal medyada yapılan bir paylaşım, yasaklardaki “cemaat” etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Türkiye’deki dinsel yapılanmalar arasında yaygınlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin sosyal medyada önde gelen isimlerinden, ‘Müdafa-i İslam Hareketi’ isimli bir yapının da başında bulunan Erdem Özveren, Twitter hesabından “Muğla Valiliği “Milyon Fest” isimli Ahlâksız Festivali iptal Etti. Böylelikle Eskişehir de Kamuoyu oluşturup Sonuç Aldığımız, Ve Emsal Karar Uygulanan 14. Etkinlik oldu” şeklinde bir paylaşım yaptı. Özveren paylaşımında, son aylarda iptal edilen festival ve şenliklerin sıralandığı görsele de yer verdi.

YENİ HEDEF MALATYA

Özveren, bir başka paylaşımında da yeni hedeflerinin Malatya’da düzenlenen festival olduğunu duyurdu. Özveren,  Malatyalılara seslenip 25 Ağustos’ta düzenlenecek festivalin iptali için valiliği aramaları çağrısında bulundu.