Gençlik, geleceği için buluştu

TKH Gençliği adına Evrim Saldıran, gençliğin mücadele deklarasyonunu okuyarak: “Gençlik seçimlerde sosyalizmin safında olacak ve düzene tümüyle sırtını dönecektir!” dedi.

Gençlik, geleceği için buluştu

Türkiye Komünist Hareketi Gençliği ve Sosyalist Liseliler’in çağrısıyla üniversiteli ve liseli gençlik Şişli Habitat Parkı’nda yan yana geldi. “Gençlik geleceğine sahip çıkıyor” isimli gençlik buluşmasında müzik emekçileri Ozan Çoban, Güneş Demir, İlke Kızmaz, Dipnot ve Onur Yeğin de şarkılarıyla yer aldı.

“YA ÜLKENİN ÇÖKÜŞÜNÜ İZLEYECEĞİZ YA DA DEVRİMCİ BİR ATILIMLA MEMLEKETİ YENİDEN KURACAĞIZ”

Buluşma, eşitlik, özgürlük, devrim ve sosyalizm mücadelesinde hayatını kaybedenler adına saygı duruşuyla başladı. Üniversiteli gençlik adına kürsüye çıkan Gülin Kara konuşmasında şu vurgulara yer verdi: “…Memleketi sen mi kurtaracaksın diyenlere, herkes kendini kurtarır olan sana olur diyenlere, bireysel kurtuluş hikayeleri anlatanlara, memleketin üzerine çöken karanlığa karşı bizler bugün memleketi yeniden kuracak bir iradeyi, bir kavgayı, bir umudu büyütmek için buluştuk!

Patronlar, yobazlar, işbirlikçiler, atanmış rektörler, AKP’nin badem bıyıklı müdürleri her gün konuşuyor! Sermaye düzenin türlü aktörleri her gün konuşuyor. Hepsi gençlik adına karar veriyor, söz söylüyor! Bu düzen onların düzeni; para babalarının, cemaat ve tarikatların, çetelerin düzeni! Biliyoruz ki arkadaşlar biliyoruz ki bu memleket bunları hak etmiyor! Bu memleketin gençliği bunları hak etmiyor! Diyoruz ki arkadaşlar yıkalım bu yağma düzenini! Bizleri geleceksiz bırakan gençliğimizi yağmalayan bu düzeni hep beraber yıkalım!
21 yıllık AKP iktidarının bu memlekete çektirdiklerine gözünü AKP ile dünyaya açmış bir gençlik kuşağı olarak yeter diyoruz! Sadece AKP’ye mi, sadece AKP’ye mi arkadaşlar? AKP’nin temsil ettiği, kökünü aldığı, sahiplendiği ne varsa hepsine yeter diyoruz! Piyasacılığa yeter, gericiliğe yeter, emperyalizmle işbirlikçiliğe yeter diyoruz! Yağmaya, sömürüye, aydınlanma düşmanlığına, tarikat ve cemaat seviciliğine, niteliksiz eğitime yeter diyoruz! AKP’nin değerleri sermaye düzeninin değerleridir! Bugün kar uğruna memleketi karanlığa sürükleyen sermayenin düzenine yeter diyoruz!…”

“GENÇLİKTEN KORKUYORLAR!”

Gülin Kara’nın ardından Sosyalist Liseliler yayın kurulu adına Suat Erdem konuşmasını gerçekleştirdi, liseli gençliği selamlayan Suat Erdem konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “AKP iktidarı liselerdeki dinci- gerici politikalarına her gün bir yenisini daha eklemekte. Zorunlu ve seçmeli din dersleriyle her okulda mescit zorunluluğuyla, yurtlarında çocuk istismarı gerçekleşen gerici vakıf ve cemaatlerle protokoller imzalayarak liselerde gerici ve faşist düşüncelere alan açmakta adeta her liseyi imam- hatipleştirmeye çalışmaktadır.
Geçtiğimiz her gün daha fazla gerici uygulamalara yöneliyorlar. Gençliği yani bizleri kapsayamayan iktidarını güvenceye alamaz, AKP istediği dindar ve kindar nesli yaratmakta 20 yıllık iktidarına rağmen başarısızlığa uğruyor. Ve korkuyorlar arkadaşlar çünkü onlar da biliyorlar ki gençlik aydınlanmadan, gençlik ilericilikten, gençlik yenilikten yanadır. Bu yüzden Z Kuşağı diyerek gençliğe yüklenmeleri, her gün artan telaşları, korkuları güçsüzleşiyorlar güçsüzleştikçe kendileri gibi biatçı, kaderci olmayan ilerici ve aydınlanmacı bir gençlik kuşağından korkmaları bu yüzden!”

“TARİHİMİZDE GENÇLİĞİN BÜYÜK MÜCADELESİ VAR!”

Etkinlik, Suat Erdem’in konuşmasının ardından gelen mesajların okunmasıyla devam etti. Etkinliğin son konuşmasını ise Türkiye Komünist Hareketi Genel Başkanı Aysel Tekerek gerçekleştirdi. Aysel Tekerek’in konuşmasında şu vurgular yer aldı: “Öyle ya, memnun değiliz. Değişmesi gerektiğine inanıyoruz bu düzenin. Değiştirmek dediysem sakın aklınıza bu düzene yama yapmayı, ufak dokunuşlarla sivri yanlarını törpülemeyi, orasından burasından bu düzeni iyileştirmeyi kastettiğim gelmesin akıllara. Adlı adında kökten bir değişimden, sömürünün sonlanmasından, eşitliğin, özgürlüğün ülkesinin kurulmasından bahsediyorum.
İşte bunu değerli arkadaşlarım, tek tek yapamayacağımız belli ise, bize örgütlü bir mücadele gereklidir. Yine adını koyalım, politik bir örgütlülük ile bu düzenin karşısına çıkılabilir ancak. Biz komünistler bu nedenle partili mücadele veriyor, düzenin adları farklı ama amaçları aynı olan onlarca gerici, faşist, patron partilerinin karşısına adımızla, sanımızla ve elbette partimizle dikiliyoruz.

Çünkü değerli arkadaşlarım, bu eşitsizlik üreten, savaş üreten, açlık ve yokluk üreten düzende aslında bu düzenin sahipleri de bir politik mücadele veriyor. Onların derdi bu düzenin devam etmesi için çırpınmak. Bu mücadeleyi kime karşı veriyorlar? Emekçilere karşı veriyorlar, kadınlara karşı veriyorlar, gençlere karşı veriyorlar! Onların tüm çabası halkı bu düzen içinde tutmak. Dünya servetini elinde tutan %1 kalan %99 u kendi çıkarları içinde tutmak için umutsuzluk aşılıyor, örgütsüzlük propaganda ediyor, bireyci kurtuluşlar öneriyor, ya da şu anda ülkemizde olduğu gibi gericilik ve faşizme sarışmış halde ayakta kalmaya çalışıyor.

Ama emin olun ki ayakta kalmaya çalışırken de dizleri tir tir titriyor bunların! Nasıl titremesin? Bizim memleketin tarihinde işte demin vurguladığım politik örgütlülük sayesinde, 68 gençliğinin büyük mücadelesi var. Deniz Gezmişler, Mahir Çayanlar, İbolar, Harun Karadenizler, 6. Filoyu denize döken yurtsever gençlik var. Bizim tarihimizde, hem ülkesine hem de sendikasına sahip çıkmak için işçi tulumuyla İstanbul’u iki günde kızıla çevirmiş 15-16 Haziran büyük işçi direnişi var. Bizim tarihimizde şanlı 1 Mayıslar, 8 Martlar var. Bizim tarihimizde ODTÜ direnişi, Tekel direnişi, Gezi direnişi, Boğaziçi direnişi var. Bizim tarihimizde aslolan dünyayı yorumlamak değil, onu değiştirmektir diyen Marx ve Engels var. Bizim tarihimizde sosyalizmi kitaplardan çıkarıp gerçeğe dönüştüren büyük önder Lenin var. Bizim tarihimizde Fidek Castro, Che Guevara var!”

Aysel Tekerek’in ardından müzik emekçileri Ozan Çoban, Güneş Demir, İlke Kızmaz, Dipnot ve Onur Yeğin şarkılarını gençlikle buluşturdu. Etkinlikte aynı zamanda 9 maddelik “Gelecek İçin Mücadele Deklarasyonu” da okundu.