Gültekin'in Kılıçdaroğlu iddiası: 'Adaylığını Erdoğan istiyor'

Levent Gültekin, "Erdoğan'ın istediği aday Kılıçdaroğlu. Kemal Bey'in adaylığına yoğun destek devletten ve CHP içindeki devletle irtibatlı bazı isimlerden geliyor" dedi. İddia üzerine, CHP'li Eren Erdem'den Gültekin'e sert tepki geldi.

Gültekin'in Kılıçdaroğlu iddiası: 'Adaylığını Erdoğan istiyor'

Gazeteci Levent Gültekin ile CHP’li vekil Eren Erdem arasında sosyal medya üzerinden, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istediği” iddiası üzerine tartışma yaşandı.

Gültekin, AKP’li üst düzey bir bürokratla Ankara’da bir araya geldiğini belirterek, görüştüğü kişinin kendisine “Kemal Bey’i severim, kendisine selamlarımı söyle. Kılıçdaroğlu’na devletten çok fazla isim gidiyor, lütfen aday ol diye. Kemal Bey’e söyle o gelenlerin tamamı Erdoğan’ın kontrolünde. Bunu ben Kemal Bey’e de aktardım. Hem devletten hem de devletle irtibatlı CHP içinden bazı isimler yoğun bir yekilde Kemal Kıılçdaroğlu’nun aday olması için bastırıyor” dediğini iddia etti.

Gültekin, “Erdoğan’ın istediği aday Kılıçdaroğlu. Kemal Bey’in adaylığına yoğun destek devletten ve CHP içindeki devletle irtibatlı bazı isimlerden geliyor. Adaylık kesinleştiğinde onu motive eden isimleri tek tek yazacağım” dedi.

EREN ERDEM’DEN TEPKİ

Gültekin’in bu iddiasına sosyal medya üzerinden cevap veren CHP’li Eren Erdem ise Ruşen Çakır ve Levent Gültekin’in program videosunu paylaşarak, “Kimin hükümet propagandalarına meze olduğunu çok iyi biliyoruz Levent Bey! Eğer, 24 saat içinde; CHP’de kim hükümet adına propaganda yapıyormuş açıklamayan namerttir, alçaktır! Bırakın artık bu işleri, işiniz gücünüz komplo üreterek Türkiye’nin önünü tıkamak. Kılıçdaroğlu umuttur!” dedi.

Gültekin de bu cevap karşısında Erdem’e, “Sevgili Eren, aynı şeyleri 2018 seçimleri öncesi de söyleyip o zaman da Muharrem Bey’i göklere çıkarıp, Kemal Bey’e olmayacak sözler ediyordun. Hatırlıyorsun değil mi? Ülke meselelerini kişisel ikbal çabalarına malzeme yapma lütfen” diye karşılık verdi.