HDP'den AKP'ye: Karar verin

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, AKP'ye "İçişleri Bakanı sizi temsil ediyorsa, bize gelen heyet kimi temsil ediyor. Önce buna karar verin" diye seslendi.  

HDP'den AKP'ye: Karar verin

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, geçen hafta AKP’yle yaptıkları görüşmeye ilişkin açıklamada bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun önceki gün HDP’yi hedef alan sözlerini hatırlatan Sancar, “AKP, Adalet Bakanı ve Grup Başkan Vekillerinden oluşan bir heyet gönderiyor. Ertesi gün İçişleri Bakanı bize saldırılarını yükseltiyor. İçişleri Bakanı sizi temsil ediyorsa, bize gelen heyet kimi temsil ediyor. Önce buna karar verin” dedi.

Sancar’ın sözleri şöyle:

“Heyetimizle görüşme talebinde bulunan AKP, Adalet Bakanı başkanlığında bir heyet gönderiyor, ertesi gün İçişleri Bakanı hakaretlerine, tehditlerine devam ediyor. Bize saldırılarını daha da yükseltiyor. Karar verin. Bu hükümetin başı veya kalbi Soylu mu ya da siz misiniz? Eğer İçişleri Bakanı ise bu politikaların mimarı ve sahibi o zaman neden heyet gönderiyorsunuz? Neden uzlaşma için partileri geziyorsunuz bize geliyorsunuz. Sürekli nefret düşmanlaştırma iftira hakaret konuşmaları yapan her türlü kumpasın arasından çıkan, kirli işlerin içinde olduğuna dair sayısız büyük albümlere sahip bir kişi İçişleri Bakanı sizi temsil ediyorsa bize gelen heyet kimi temsil ediyor. Buna karar verin.”