Kamala Harris: Moskova'ya büyük ve eşi görülmemiş bedel ödeteceğiz

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Rusya'ya Ukrayna ile ilgili olarak "ABD'nin müttefikleriyle Moskova'ya büyük ve eşi görülmemiş ekonomik bedel ödeteceği" tehdidinde bulundu.

Kamala Harris: Moskova'ya büyük ve eşi görülmemiş bedel ödeteceğiz

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Almanya’da düzenlenen 58. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı’nın ikinci gününde konuştu.

Avrupa’nın 2. Dünya Savaşı’ndan sonra oluşturulan sistemde “ulusal sınırların zorla değiştirilmemesi nedeniyle benzeri görülmemiş bir barış ve refaha sahip olduğunu” öne süren Harris, Ukrayna gerilimi üzerinden Rusya’yı tehdit etti.

NATO’ya değinen Kamala Harris, ABD’nin NATO’nun 5. maddesine bağlılığının “sağlam ve kutsal” olduğunu söyledi.

Harris, “ABD ve müttefiklerinin Ukrayna işgal edilmesi halinde Rusya ve Ukrayna işgaline yardım eden müttefiklerine büyük ekonomik ve mali yaptırımlar uygulayacağını” söyledi.

Harris, “Açık konuşayım. Kesin olarak söyleyebilirim ki Rusya Ukrayna’yı işgal ederse, Moskova’ya, ABD ve ortaklarımız ‘büyük ve eşi görülmemiş’ bir ekonomik bedel ödetecekler” dedi.

Tehditlerini sürdüren Harris, “Ekonomik tedbirlerle de durmayacağız. Doğu kanadındaki NATO müttefiklerimizi daha da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.