Kılıçdaroğlu-'5'li çete' temasları: İlk görüşme hangi müteahhitle?

İddiaya göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kolin Şirketler Grubu’nun sahibi Celal Koloğlu ile Ankara'da bir görüşme gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu-'5'li çete' temasları: İlk görüşme hangi müteahhitle?

Başta CHP olmak üzere Meclis’teki muhalefetin “5’li çete” olarak adlandırdığım sermaye grupları Limak-Kolin-Cengiz-Mapa-Kalyon, AKP iktidarıyla birlikte aldıkları kamu ihaleleriyle Dünya Bankası’na göre son 30 yılda en çok ihale alan ilk 10 şirketi arasında yer alıyor.

Son dönemde bu grupların CHP ve İYİ Parti ile temas kurmaya çalıştıkları yönündeki iddialar dile getiriliyordu.

MedyaTava‘nın edindiği bilgiye göre bu gruplardan Kolin’in çabası sonuç verdi. Kolin Şirketler Grubu’nun sahibi Celal Koloğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla Ankara’da bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Celal Koloğlu’nun aldıkları ihaleler ile ilgili görüşme gerçekleştirip bilgi paylaştığı öğrenildi.

CENGİZ DE İSTEDİ

Cengiz İnşaat’ın sahibi Mehmet Cengiz de kardeşi aracılığıyla eski araştırma şirketi sahibi İbrahim Uslu üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’ndan görüşme talep etti. Ancak bu görüşme gerçekleşmedi. Kılıçdaroğlu’nun Mehmet Cengiz’i reddetmesinin nedeni ise kamuoyunda Cengiz’e ait ses kaydının yoğun tepki görmesi olduğu belirtiliyor.