Kılıçdaroğlu: Gündem değiştirmek isteniyor, imam hatipler hepimizin okulu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gülşen'in tutuklanmaya götüren 'imam hatip' tartışmasıyla 'gündem değiştirilmek istendiğini' öne sürdü.

Kılıçdaroğlu: Gündem değiştirmek isteniyor, imam hatipler hepimizin okulu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de Serap Belet ve Kürşad Oğuz’un gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Şarkıcı Gülşen’in aylar önceki bir konserinde imam hatip mezunlarıyla ilgili sarf ettiği sözleri üzerine tutuklanmasına ilişkin konuşan Kılıçdaroğlu, bu kararla “gündem değiştirmek istendiğini” öne sürdü.

“Gülşen’in sözlerini eleştirdik zaten. Kendisi de zaten özür diledi. Grup Başkanvekilimiz de imam hatiplerin önemli okullar olduğunu, orada iyi eğitim alındığını söyledi. Olayı saptırmak için çareler arıyorlar. O sözlerin yanlış olduğunu bizzat o sözleri dile getiren sanatçı söyledi mi? Evet söyledi. Ben hukukçu değilim. Bütün hukukçular aşağı yukarı bunun tutuklanmaya neden olamayacağını söylediler. Siz belli çevrelerden talimat alırsanız. Ben hakim ve savcıların da dikkatli olmalarını söyledim. İmam hatip ve çevrelerinin gösterdiği duyarlıktan çok daha fazlasını biz gösteriyoruz” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“İki amaç var. Bir gündem değiştirmek, iki ‘vay efendim biz imam hatiplilere sahip çıkıyoruz, bu sözleri etti’ diye. İmam hatipliler sadece sizin okulunuz mu? Hepimizin okulu. Böyle bir olayı büyütüp, yasadışı olayı Türkiye’nin içine sokuyorlar. Kendi tabanını konsolide etmek için bunu yapıyor. Vicdan sahibi herkes bunun yanlış olduğunu biliyor. AK Parti’nin içinde de vicdan sahibi insanlar var.”

“PEKER’İN İDDİALARININ TAMAMI DOĞRU”

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in bugün yaptığı ifşaatlara da değinen Kılıçdaroğlu, “Peker’in iddiaları tamamı doğrudur. Çünkü taraf zaten. ‘Biz bunu yaptık’ diyor. Savcı niçin çağırmıyor? Çağırırsam başım belaya girer diye düşünüyor. Ben hakim ve savcının belli teminat altında olduğuna inanmıyorum. İstedikleri hakimi istedikleri yere sürebilirler. Kim? HSK. HSK adalete en büyük ihanet yapan kurumdur. AYM kararını uygulamayan hakim görevini yapmamış demektir” dedi.

“YAVAŞ VE İMAMOĞLU ÖNÜMÜZE GELMEZ”

Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı için ise “6 lider oturup buna karar verecek. Bu süreç gayet güzel işler. Yeri ve zamanı gelince konuşulacak tabii. Şu anda daha önce yayınladığımız bildiride seçeceğimiz Cumhurbaşkanının niteliğini saydık. Bu adayı elbette belirleyeceğiz dedik. Dayatma mantığı asla doğru değildir. Oturup, konuşacağız. Her birimiz olgun insanlarız” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’la ilgili adaylık iddialarına da “6 lider aday belirleyecek diyoruz. Önümüze Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı gelmez” diyerek karşı çıktı.

“EKMELEDDİN BEY’İ ANLATAMADIK”

Kılıçdaroğlu, 2014 seçimlerinde MHP ile birlikte ortak aday olarak gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu için “Ekmeleddin Bey, Türkiye’nin en saygın insanlarından birisi. Adına yarışma yapılan kişi. İslam İşbirliği Örgütü’nde görev alırken kadın haklarını anlatan kişi. Ekmeleddin Bey’i anlatamadık. Zaman zaman kendisini arar ‘Sayın Cumhurbaşkanım’ diye hitap ederim. Bütün dünya, bilim çevrelerinin saygı duyduğu kişi. Kitaplarının referans olarak alındığı bir kişi” dedi.