Madrid'de binler NATO toplantısını protesto etti

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı askeri operasyon sonrası oluşan Rus karşıtlığı ve NATO'nun kendini tüm dünyada meşrulaştırmaya çalışması binlerce kişi tarafından protesto edildi

Madrid'de binler NATO toplantısını protesto etti

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri operasyon sonrası oluşan Rus karşıtlığı ve NATO’nun kendini tüm dünyada meşrulaştırmaya çalışması binlerce kişi tarafından protesto edildi. NATO zirvesi öncesi İspanya İşçileri Komünist Partisine destek amaçlı Yunanistan Komünist Partisi ve diğer birçok örgütün de katıldığı protestolara Madrid’de binlerce kişi katıldı.

NATO’YA HAYIR ANA SLOGAN OLDU

“NATO’ya Hayır! 29-30 Haziran tarihlerinde İspanya’nın başkentinde yapılacak NATO Zirvesi’nden birkaç gün önce, 26 Haziran Pazar günü Madrid’de düzenlenen büyük NATO karşıtı mitingin ana sloganı, emperyalist savaşa hayır” oldu.

Gösteri Atocha istasyonunda bir toplanma ile başladı ve daha sonra protestocular merkezi caddelerden ilerleyerek Plaza de Espana’ya doğru yürüdüler.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) ve İspanya İşçileri Komünist Partisi (PCTE) üyeleri ve destekçilerinin başını çektiği gösterilerde , “NATO’ya Hayır, askeri üsler derhal şimdi kapatılsın” gibi hem Yunanca hem de İspanyolca sloganlar eylemin ana çağrıları arasına girdi  Protestocular ayrıca Ukrayna’da tutuklu bulunan genç komünistler Mikhail ve Aleksander Kononovich ile dayanışmalarını ifade ettiler.

Mitingin sonunda, Plaza de Espana yakınlarında, İspanya İşçileri Komünist Partisi (PCTE) MK Genel Sekreteri Ástor García, KKE heyetine katılımlarından dolayı teşekkür etti ve proleter enternasyonalizminin öneminin altını çizerek şunları vurguladı: Bugünkü mitingle emperyalizmi ve İspanya’nın sosyal demokrat hükümeti de dahil olmak üzere ona katılan hükümetleri kınıyoruz.

Garcia ayrıca şunları da ekledi: “Bizi NATO’ya karşı mücadelenin modası geçmiş olduğuna ikna etmeye çalışıyorlar. Bugün NATO’ya, emperyalist savaşlara karşı mücadelenin Madrid’de, Atina’da, tüm dünyada her zamankinden daha canlı olduğunu kanıtlıyoruz. Kapitalist sömürüye karşı, onun yöneticilerine karşı, insanlık için barış dolu bir dünya için tek umut olan sosyalizm-komünizm mücadelesinde şiddetle mücadeleye devam ediyoruz”.