TKH: Yüzsüzce açıklama yapmayı bırakın!

TKH'den kış şartları ile ilgili açıklama: Yüzsüzce açıklama yapmayı bırakın!

TKH: Yüzsüzce açıklama yapmayı bırakın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), başta İstanbul olmak üzere ülkeyi etkisi alan kış şartları ile ilgili bir açıklama yayınladı. Ülkenin kış şartlarının değil rantçılığın etkisi altında olduğunu söyleyen TKH, kronolojik bir tablo çizerek afetlerin doğal olmadığının daha önce de Manavgat ve Kastamonu’da benzer tablolarının görüldüğünün altı çizildi.

Açıklamanın tam metni şöyle:

“Ülkemizde yaşanan kış şartları bir kez daha iktidarın üstündeki ambalajı söküp atmıştır. Halkı kara kışa teslim ederken, siyasi rant sağlamak için yüzsüzce açıklamalar yapmaya devam etmektedir.

Daha önce Manavgat’taki orman yangınında ve Kastamonu’daki sel felaketinde de benzer aymazlık, sorumsuzluk, ihmal ve beceriksizlik bir kez daha karşımızdadır.

Otoyollarda yüzlerce insan ve araç mahsur kalmışken, yeni yapılan otoyollar bile trafiğe kapanmışken, onlarca ilçe ve il arasında ulaşım kesilmişken, yeni yapılan İstanbul Havalimanı’nın bir binasının çatısı çökmüşken, yolcular havalimanında perişan olmuşken, kent merkezlerinde bile ciddi mağduriyetler yaşanmışken iktidarın başarı hikayeleri anlatması tam bir yüzsüzlüktür!

Havalimanında mahsur kalan yolculara karton dağıtmaktan utanmayanlar kimi kandırıyor? Devletin bütün kurumları ve valiliklerin imkanları ortadayken zamanında ve yeterli önlem almayan AKP iktidarı susmalıdır!

Liyakat yerine torpili ve yandaşlığı, hizmet yerine rant temsil edenlerden başka bir şey beklenemez!”