VİDEO | Termik santral zehir saçmaya devam ediyor

Maraş'ta yıllardır kül saçan Afşin Elbistan Termik Santrali'nden yine siyah dumanlar yükseldi. CHP'li Ali Öztunç görüntüleri, 'Hani filtre takılmıştı?' diyerek paylaştı.

VİDEO | Termik santral zehir saçmaya devam ediyor

Maraş’ın Elbistan ilçesinde faaliyet gösteren Afşin-Elbistan Termik Santrali’nden yükselen siyah dumanların görüntüsü tepki çekti.

Santralin bacasından çevreye simsiyah duman ve kül saçıldığı anlara dair görüntüyü sosyal medya hesabından paylaşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, “Hani filtre takılmıştı? Tek derdiniz para” dedi.

Öztunç, “Afşin Elbistan Termik Santrali’nin son görüntüleri bunlar. Hani buraya filtre takılmıştı? Hani artık insanların başına kül yağmayacaktı? Zehir solumayacaktı insanlar? Maalesef görüntüler ortada. Dilimizde tüy bitti. Afşin Elbistan Termik Santrali filtresiz çalışıyor. Her gün yüz binlerce insanın başından aşağıya kül yağıyor. Zehir soluyor bu insanlar. Ama AK Parti’nin umurunda değil. Onlar için varsa yoksa para. Sadece rantı düşünüyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, ‘ben halktan yana olurum, ranttan yana olmam’ demiştiniz, ne oldu? Ranttan yana olduğunuzu bir kez daha gösterdiniz. Siz, halktan yana değil, ranttan yanasınız.” ifadelerini kullandı.