"Yemeksepeti’ni boykot" çağrısına sanatçılardan destek

Nakliyat-İş Sendikası’nın Yemeksepeti işçilerine destek için başlattığı boykot çağrısına sanatçılardan destek geldi.

Yemeksepeti işçileri DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde ücret artışı ve iş güvencesi talebiyle 8 gündür İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Mersin, Denizli, Adana, Mersin, Bolu, Samsun’da iş bırakma ve kontak kapatma eylemi başlattı. Nakliyat-İş Sendikası’nın Yemeksepeti işçilerine destek için başlattığı boykot çağrısına sanatçılardan da destek geldi.

Oyuncu İlyas Salman, Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda şu ifadelere yer verdi: “Pandemi sürecinde hepinizin idmanına yetişen yemeksepeti kuryeleri asgari ücretle çalışmayı reddediyor ve günlerdir mücadele veriyorlar. Bende işçilerin yanındayım. Sizde işçilerin yanında yer alın. Yemeksepeti’nden sipariş vermeyin, işçilere omuz verin.”

Müzisyen İlkay Akkaya, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pandemi sürecinde toplumun imdadına koşan Yemeksepeti kuryeleri günlerdir asgari ücrete çalışmayı reddediyor ve taleplerini karşılatmak için mücadele ediyor. Ben işçilerin yanındayım. Sen de Yemeksepeti’nden sipariş verme, işçilere omuz ver!” diyerek işçilere destek verdi.

Müzisyen Oğuz Aksaç, Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda şu ifadelere yer verdi: “Pandemi döneminde kar, kış demeden yanımızda olan Yemeksepeti kuryeleri bugün hak alma mücadelesi veriyorlar. Böylesi bir günde emekten yana tavrımızı koyup, onlara destek olma zamanıdır. Herkese desteği için şimdiden teşekkür ediyorum”

Müzisyen Niyazi Koyuncu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Pandemi sürecinde hepimizin imdadına koşan Yemeksepeti kuryeleri günlerdir asgari ücrete çalışmayı reddediyor ve taleplerini karşılatmak için mücadele ediyor. Ben işçilerin yanındayım. Sen de Yemeksepeti’nden sipariş verme, işçilere omuz ver!” diyerek işçilere destek verdi.

Oyuncu Füsun Demirel, Film çekimi arasında Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda şunları söyledi:“En zor koşullarda bile canları pahasına bizlere yemek ulaştırmaya çalışan Yemeksepeti kuryelerinin haklı boykotlarının yanında yer alıyorum. Onlar 7 gündür yağmur, çamur demeden direniş gösteriyorlar. Asgari ücreti reddediyorlar ve 5500 lira net ücret için boykot kararı aldılar. Gelin hep birlikte bu boykotu destekleyelim. Yemeksepeti’nden boykot netice alana kadar sipariş vermeyelim.”

Müzisyen Melike Demirağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Her türlü zorluğa dayanarak, zamanla yarışırken hayatlarımı trafikte tehlikeye atarak kapımıza getiriyorlar siparişlerimizi. Hakları olan maaşlarını işverenleri vermiyor. Vicdan diyorum patronlar. Ben artık sipariş vermiyorum!” diyerek işçilere destek verdi.

Yönetmen, Senarist Özcan Alper, Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda şunları söyledi: “Yemeksepeti emekçilerinin zam taleplerinin ve sendikalaşma mücadelesinin yanındayız. Herkesi Yemeksepeti emekçilerinin yanında durmaya ve Yemeksepeti’ni boykot etmeye davet ediyoruz”

Tiyatrocu Evin Kayran Petekkaya, Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda, “Yemeksepeti direnişçilerinin eylemlerini destekliyorum, talepleri kabul edilene kadar da sipariş vermiyorum” ifadelerini kullandı.

Şarkıcı, şarkı yazarı Mahmut Çınar ise Yemeksepeti işçilerine dayanışma amacıyla çektiği videoda şunları belirtti: “Pandemi döneminde hepimizin yardımına koşan Yemeksepeti kuryeleri günlerdir asgari ücretle çalışmayı reddediyor ve talepleri için mücadele ediyor. Ben de Yemeksepeti işçilerinin, kuryelerinin yanındayım”