50 milyar TL'lik dev bütçeli Diyanet'ten vatandaşa tavsiye: Dünya malını Allah yolunda harcayın

Diyanet İşleri'nin Başkanı Ali Erbaş, Trabzon'un Arsin ilçesinde Yeşilyalı Hacı Hasan Efendi Kur'an Kursu Külliyesi'nin açılışında konuştu.

50 milyar TL'lik dev bütçeli Diyanet'ten vatandaşa tavsiye: Dünya malını Allah yolunda harcayın

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Trabzon’un Arsin ilçesinde Yeşilyalı Hacı Hasan Efendi Kur’an Kursu Külliyesi’nin açılışında yaptığı konuşmada “Dünya malı dünyada kalır ama dünya malını eğer Allah yolunda harcarsanız unutulmazsınız” dedi. Yaptığı konuşma içerisinde konu ile ilgili Ali Erbaş’ın şu ifadeleri kullandığı öğrenildi.

“Bütün yaptığımız bu işlerden amacımız nedir bizim sevap hanemizi doldurmak. Allah rızasına ulaşmak. Dünya malı dünyada kalır. Ama dünya malını eğer Allah yolunda harcarsanız unutulmazsınız. Hacı Hasan Efendiler gibi işte burada deminden beri ismi anılan, ahirete irtihal etmiş olan onlarca yüzlerce insanlar gibi hep anılırsınız. ‘Ölmek istemiyorsanız, ölmez bir eser bırakınız’ atasözü var ya işte o da bizim ayetlerden, hadislerden öğrendiğimiz o anlayışa dayanan bir atasözüdür. İnşallah bizlerde öldükten sonra nice yıllar anılacak hayırlar yaparız.”

DİYANET’İN DEV BÜTÇESİ

36 milyar TL’lik bütçesi ve personel ordusuyla birçok bakanlığı geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, 2023’ün ilk 6 aylık mali durum raporunda, bu yıl toplam 50 milyar 486 milyon 761 bin 900 TL harcanacağı açıklandı. 36 milyar TL’lik bütçe Temmuz ayında tükenince, Ağustos ayında Diyanet’in bütçesi 50 milyar TL seviyesine yükseltilmişti.