ABD yönetiminden 100'den fazla ismin ataları köle sahibi çıktı

Reuters tarafından yapılan araştırma, ABD Kongresinin 536 üyesinden en az 100’ünün köle sahiplerinin soyundan geldiğini ortaya koydu.

ABD yönetiminden 100'den fazla ismin ataları köle sahibi çıktı

ABD’nin siyasi elitlerinin soyağaçlarını araştıran bir Reuters incelemesi, ülkenin kongre üyelerinin, yaşayan başkanlarının, Yüksek Mahkeme yargıçlarının ve valilerinin beşte birinin doğrudan siyahları köleleştiren ataların torunları olduğunu ortaya koydu.

Reuters, son Kongrenin 536 üyesi arasında en az 100’ünün köle sahiplerinin soyundan geldiğini tespit etti. Bu grup içinde Senatonun dörtte birinden fazlası (28 üye) ailelerinin izini en az bir köle sahibine kadar sürebiliyor.

CUMHURİYETÇİSİ DE DEMOKRATI DA…

Kongre’nin 117. dönemindeki bu milletvekilleri hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçilerden oluşuyor. Aralarında ABD’nin en etkili siyasetçilerinden bazıları da var: Cumhuriyetçi senatörler Mitch McConnell, Lindsey Graham, Tom Cotton ve James Lankford ile Demokratlar Elizabeth Warren, Tammy Duckworth, Jeanne Shaheen ve Maggie Hassan.

Buna ek olarak, araştırmaya göre, mevcut ABD Başkanı Joe Biden ve önceki başkan Donald Trump hariç yaşayan tüm eski ABD başkanları doğrudan köle sahiplerinin soyundan geliyor: Jimmy Carter, George W. Bush, Bill Clinton ve beyaz annesi tarafından ataları nedeniyle Barack Obama. Reuters’in bulgularına göre, 2022 yılında 50 ABD eyaletinden 11’inin valileri köle sahiplerinin torunlarıydı.