ABD'den, Türkiye'nin Ermenistan kararına ilişkin açıklama

ABD, Türkiye'nin hava sahasını Ermenistan'ın havayolu şirketlerinin uçuşlarına kapatma kararının "hayal kırıklığı" yarattığını söyledi.

ABD'den, Türkiye'nin Ermenistan kararına ilişkin açıklama

Ermenistan’da Nemesis Anıtı’nı açmasının ardından Türkiye’nin Ermenistan uçaklarına hava sahasını kapatması, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın günlük basın toplantısında gündeme geldi.

Konuya ilişkin soruya yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, Türkiye’nin hava sahasını Ermenistan uçaklarına kapatmasına ilişkin “Türkiye’nin Ermeni uçaklarının hava sahasını kullanma iznini askıya alacağını duyurmasını hayal kırıklığıyla not ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Patel, “Türkiye ve Ermenistan’ın ekonomik ilişkilerini yeniden inşa etmeye devam edebilmesini ve ulaşım bağlantılarını da açmalarını içten bir şekilde umuyoruz” ifadelerini kullandı.

İki ülkenin daha önce hava bağlantılarını yeniden başlatma kararının güven inşası açısından önemli olduğunu söyleyen Patel, “Bizim samimi umudumuz Türkiye ile Ermenistan’ın ekonomik bağlarını yeniden tesis etmesi ve ulaşım bağlantılarını yeniden açması yönündedir” dedi.