Adalet Bakanlığı'nın Medeni Kanun acelesi: Çalıştay'a görüş için barolara üç gün süre verildi!

Adalet Bakanlığı'nın "Türk Medeni Kanun Çalıştayı"na görüş verilmesi için barolara çok kısa bir süre tanıdığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanlığı'nın Medeni Kanun acelesi: Çalıştay'a görüş için barolara üç gün süre verildi!

AKP iktidarının gerek yeni Anayasa gerekse Medeni Kanun’a dönük atmak istediği adımlara bir yenisinin eklendiği öğrenildi.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye çapında çeşitli barolara Cumhuriyet’in 100. yılı vesilesiyle düzenlenmesi planlanan “Türk Medeni Kanun Çalıştayı” ile ilgili resmi bir yazı gönderildi. Yazıda barolardan konu ile ilgili “gündeme alınmasında fayda bulunduğu düşünülen konular ile bu alana ilişkin sorunlar ve çözüm önerilerinin” bildirilmesi talep edildi.

Ancak 24 Kasım 2023 tarihinde gönderimi yapılan yazının barolara ulaşması 27 Kasım tarihini bulduğu öğrenilirken, görüşlerin iletilmesi için son tarih olarak 30 Kasım’ın yazılmış olduğu resmi yazıyla birlikte ortaya çıkmıştır.

ADALET BAKANLIĞI’NIN NE ACELESİ VAR?

Türk Medeni Kanunu gibi önemli bir başlıkla ilgili düzenlenecek bir çalıştay için konu hakkında görüşleri en çok dikkate alınacak kurumlar olan barolara sadece üç gün süre verilmesi Adalet Bakanlığı’nın yaklaşımının sorgulanmasına yol açıyor.

AKP iktidarının laiklik başlığı konusundaki duruşu ile birlikte gerek yeni Anayasa’da laikliğin ortadan kaldırılması arayışı gerekse Medeni Kanun’un laikliği garantileyen yapısının bozulması tartışmalarının yoğun bir şekilde yaşandığı bu günlerde, böylesi bir durumun yaşanması akıllara “Adalet Bakanlığı’nın ne acelesi var?” sorusunu da beraberinde getiriyor.