AKP’li belediyedeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı

Sayıştay, AKP’li Tokat Belediyesi’nde 21 usulsüzlük tespit etti. O usulsüzlükler denetim raporlarına yansıdı.

AKP’li belediyedeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı

Sayıştay raporunda AKP’li Tokat Belediyesi’nde 21 usulsüzlük tespit edildi.

Sayıştay denetçilerinin raporuna göre, Tokat Belediyesi’nin sekiz büfe ve 14 tezgâhı ihale yapılmaksızın ecrimisil ile kullandırıldığı tespit edildi. Bu durumun 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na aykırı olduğu vurgulandı. Belediye tarafından devralınan taşınmazların da muhasebe giriş kayıtlarının yapılmadığı belirtildi.

KİRA SÜRELERİ USÜLSÜZ UZATILDI

Artı Gerçek’ten Savaş Kalkan’ın haberine göre; çay ocağı, büro, büfe gibi işyerlerinin kira sürelerinin 10 yılı geçmesine rağmen ihale yapılmaksızın uzatıldığı raporda ifade edildi. Ayrıca billboardların encümen kararıyla ihale yapılmaksızın kira sürelerinin uzatıldığı belirlendi.

TAŞINMAZLARIN TAHSİSİNDE USÜLSÜZLÜK YAPILDI

Belediyeye ait bir adet işyerinin bir derneğe, otopark, büfe, baz istasyonu, reklam panosu gibi 32 taşınmazın bir spor kulübüne usulsüz olarak tahsis edildiği tespit edildi.

İHALELERDE KONTROL YAPILMADI

Doğrudan alım yöntemiyle yapılan bazı alımlarında yasaklılık kontrolünün yapılmadığı, alım yapılan gerçek veya tüzel kişilerin yasaklılar listesinde bulunup bulunmadığının kontrol edilmediği belirtildi.

ÖDEMELERDE MEVZUATA AYKIRILIK TESPİT EDİLDİ

Yapılan incelemede, bütçe emanetlerinin muhasebe kayıtlarına alınma sırasına göre ödenmediği ve bütçeye faiz gibi ek yük getirecek ödemelere öncelik verilmediği tespit edildi.