Azerbaycan'dan Karabağ'a operasyon

Azerbaycan, Karabağ'da operasyon başlattığını duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyonun kapsamı ve atılan adımlarla ilgili açıklama yaptı.

Azerbaycan'dan Karabağ'a operasyon

Azerbaycan, Karabağ’da yaşanan gelişmeler sonrası askeri operasyon başlattığını duyurdu.

‘MEŞRU ASKERİ NOKTALAR HEDEF ALINIYOR’

Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, “(Karabağ’da başlatılan operasyonda) Siviller ve altyapı tesisleri hedef alınmıyor, yalnızca meşru askeri hedefler yok ediliyor” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada bakanlığın Rus Barış Gücü Komutanlığına ve Türk-Rus Ortak Gözlem Merkezi Yönetimine bilgi verdiği ifade edildi.

ERMENİSTAN: MÜDAHALE TEDBİRLERİ ALINIYOR

Öte yandan Azerbaycan Savunma Bakanlığı Ermenistan’ın Ağdam’daki mevzilere ateş açtığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Rus Barış Koruma Birliği’nin Azerbaycan topraklarında geçici olarak konuşlandığı Ermeni Silahlı Kuvvetleri birlikleri, Azerbaycan Ordusu’nun Ağdam bölgesi yönündeki mevzilerine topçu tesislerinden ateş açıyor. İlgili birimlerimizce bu doğrultuda müdahale tedbirleri alınıyor.”

ZAHAROVA: AZERBAYCAN İLE TEMAS HALİNDEYİZ

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Rusya, Karabağ’da terörle mücadele operasyonu ışığında Azerbaycan ile temas halinde. Azerbaycan Rusya’ya bilgi vermekte” dedi.

Moskova’nın yakında konuyla ilgili bir açıklama yapacağını söyledi

AZERBAYCAN VE ERMENİSTAN’DAN KARŞILIKLI AÇIKLAMALAR

Sputnik’te yer alan habere göre Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, barışa giden tek yolun Ermenistan ordusunun Karabağ’dan tamamen çekilmesi ve Hankendi’deki rejimin lağvedilmesi olduğunu açıkladı.

Ermenistan tarafından yapılan açıklamada ise Karabağ’da ordu birliklerinin olmadığı ifade edildi.