BM'den gelen para İslami Dayanışma Oyunları'na harcanmış

Sayıştay raporunda Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın mültecilerin spor yoluyla uyumu amacıyla BM ile yaptığı anlaşma için gelen paranın İslami Dayanışma Oyunları’na gittiği anlaşıldı.

BM'den gelen para İslami Dayanışma Oyunları'na harcanmış

Cumhuriyet’ten Murat Ağırel’in haberine göre; Sayıştay’ın 2022 raporunda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği arasında imzalanan, mültecilerin spor yoluyla uyum projesi için gönderilen paranın İslami Dayanışma Oyunları’na harcandığı ortaya çıktı.

Olimpik Mülteci Vakfı tarafından “Mülteci ve Türk Gençleri Arasında Spor Yoluyla Sosyal Uyum ve Katılımın Güçlendirilmesi” Projesi’nin ikinci fazı için gönderilen 864 bin 637 doların yaklaşık beş ay nemalandırılmadan vadesiz hesapta tutulduğu görülmüş. Kanun ve yönetmelikler bu paraların değer kaybetmemesi adına bankada değerlendirilmesini istiyor

HARCANAN PARA ÇOK DAHA FAZLA

Bakanlık mali tabloların incelenmesinde harcanan tutarın 237 milyon TL olduğu tespit ediliyor. Koordinatörlük bünyesindeki muhasebe birimi tarafından oluşturulan mali tablolara göre ise bu rakamın 244 milyon TL olduğu anlaşılıyor.

KAFA KESME HAREKETİ YAPMIŞTI

BM’nin mültecilerin uyumu için yaptığı anlaşmayla gönderdiği paranın harcandığı İslami Dayanışma Oyunları yaşanan skandallarla gündeme gelişmişti. Hatırlarsınız organizasyonda erkek voleybolunda oynadığımız maçın 3. setinin sonunda libero Saad Sulaman, sporcularımızın olduğu yöne “kafa kesme” hareketi yapmıştı.