Çorlu Tren Faciası’nda yaşamını yitirenler anıldı

Çorlu Tren Faciası’nda yaşamını yitirenler, kazanın beşinci yılında Uzunköprü’de anıldı. Oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, “Ölümlerine sebep olan o siyasi iktidardan gün gelecek hesap soracağız” dedi.

Çorlu Tren Faciası’nda yaşamını yitirenler anıldı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018 yılında meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği ve 300’den fazla kişinin yaralandığı tren katliamının üzerinden 5 yıl geçti.

Katliamda yaşamını yitirenler için trenin kalkış noktası olan Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bulunan gar yakınındaki Anıt Park’ta anma töreni düzenlendi. Anmaya; yakınlarını kaybedenlerle birlikte, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan da katıldı.

Törende aileler adına konuşan Oğlu Oğuz Arda Sel’i kaybeden Mısra Öz, şunları söyledi:

“Ne yazık ki bundan tam bin 826 gün önce daha bizim için dün gibi olan sevdiklerimizin yanımızda olduğu, kokularını hâlâ hissettiğimiz, hâlâ onlara sarıldığımızı düşlediğimiz, hâlâ bize geri geleceklerini umut ettiğimiz günlerden geçerken bu yokluk, bu yokluğun özlemi 5 asır gibi geldi her birimize. Koskoca 5 yıl geçti. Ben hep şunu düşündüm. Oğlum acaba ne hissetti, ne yaşadı, ‘baba’ diye çığlık attı mı, ‘anne’ diye bağırdı mı? Ne oldu orada diye hep merak ettim. Bir insanın, bir annenin en zor şeydir herhalde evladının nasıl öldüğünü hayal etmeye çalışması. ‘İnşallah hiç acı çekmeden ölmüştür’ diye defalarca kez dua ettim. Onların ölümüne sebep olan siyasi iktidar, hiçbir sorumluluk almayan o siyasi iktidara gün gelecek hepimiz hesap soracağız.”

HESABINI SORACAĞIZ

Mısra Öz özetle şöyle devam etti: “Bu dünyadan bir Oğuz Arda sel geçti, Bihter geçti, 6 aylık Beren bebek geçti, Mavinur geçti, Ömer geçti, Serhat, Sena, Özge, Gülce; 7’si çocuk, 25 insan bu ülkede birilerinin ihmali yüzünden, cebine üç kuruş para girecek diye bu hayatı bize zindan ettiler. Belki adalet rayların altında kaldı ama kamuoyunun gözünde her birimizin kalplerinde gerçek sorumlular katildir. Birilerinin cebi para dolacak diye hayatlarımızı bu kadar ucuza sayanlara hesap sormamız lazım. Devlet Demiryolları liyakatsizlikle yönetilen, aynı zamanda denetimsiz, aynı zamanda rant kapısı olan bir kurumdur. Dönemin Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, sonrasında Cahit Turhan, genel müdür, genel müdür yardımcısı, her birinin cebine giren para da evlatlarımızın kanı ve yakalarında iki elim olacak. Giden oğluma da sizlere de yas tutan ailelere de yaralılara da sözümüzdür bu. Çorlu Tren Katliamı aileleri olarak hesabını soracağız.” Konuşmaların ardından aileler, anıta karanfiller bıraktı.