Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'vergi sistemi' açıklaması

Yılmaz “Önümüzdeki dönemde bu yönde birtakım çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu vergi artışı-azalışı değil. Bu vergi sisteminin modernize edilmesi, güncellenmesi, sadeleştirilmesi ve daha dengeli hale getirilmesi diyelim” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan 'vergi sistemi' açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hükümet ve Merkez Bankası’nın programda enflasyona ilişkin beklentileri birlikte belirlediğini belirten Yılmaz, “Onu Merkez Bankası’yla ortak belirleriz. Hükümet ile Merkez Bankası, OVP’de enflasyona ilişkin hedefleri birlikte belirlerler. Son bir güncelleme oldu zaten. Dolayısıyla bundan sonra büyük bir güncelleme beklememek gerekir. OVP’yi 2026 perspektifinde yapacağız, dolayısıyla 2025’e kadar belki küçük güncellemeler olur; ama asıl 2026 OVP ile netleşmiş olacak ve orada da perspektifimiz tek haneli enflasyon” diye konuştu.

Yılmaz, vergi reformuna yönelik soru üzerine ise “Doğrudan vergilerin artırılıp, dolaylı vergilerin azalması hem işçi kesiminin hem işveren kesiminin ortak talebi. Bunu ben de destekliyorum. Önünüzdeki dönemde bu yönde birtakım çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu vergi artışı ya da azalışı değil; vergi sisteminin modernize edilmesi, güncellenmesi, sadeleştirilmesi ve daha dengeli hale getirilmesi” diye konuştu.