DSF’den İYİ-SEN'in Senegal direnişine destek: Dayanışma sonsuza kadar!

Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) Senegal'de hakları için mücadele eden inşaat işçileri için dayanışma mesajı yayımladı.

DSF’den İYİ-SEN'in Senegal direnişine destek: Dayanışma sonsuza kadar!

Senegal’de Elif İnşaat’ın şantiyesinde dün ödenmeyen ücretler için dün İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) üyesi inşaat işçilerinin direnişine destekler artarak sürüyor. Dün de Dünya Sendikalar Federasyonu (DSF) konu ile ilgili bir dayanışma mesajı yayımladı. Bilindiği üzere DSF, 1945 yılından bugüne kadar sarı ve patron yanlısı sendikaların değil gerçek ve mücadeleci sınıf sendikalarının dünya üzerindeki üst kuruluşu olarak örgütlenmiş bir federasyon.

DSF’nin açıklaması şu şekilde:

DSF’nin Elif İnşaat’ın Senegal’deki inşaat işçileriyle dayanışma açıklaması

Dünyanın dört bir yanından 110 milyon işçiyi temsil eden Dünya Sendikalar Federasyonu, Elif İnşaat’ın haksız ücret kesintilerinin ağır yükünü taşıyan İYİ-SEN’li inşaat işçileriyle sarsılmaz bir dayanışma içinde sesini yükseltiyor.

Senegal’de İYİ-SEN üyesi Elif İnşaat’ın işçilerine ödenmeyen ücretleri konusunu ele alıyoruz. Ücretlerin mutabakata varılan şartlara uygun olarak ödenmediği dikkatimizi çekti.

Dünya Sendikalar Federasyonu bu sorunun derhal çözülmesi çağrısında bulunmaktadır. Elif İnşaat’ın sözleşme yükümlülüklerini yerine getirmesi ve belirlenen şartlara uygun olarak işçilere ücret ödemesi isteniyor.

Elif İnşaat’a şunu söylüyoruz: İşçiler her işletmenin omurgasıdır ve onların hakları devredilemez. Dünya Sendikalar Federasyonu bu adaletsizliğin derhal düzeltilmesi çağrısında bulunmaktadır. İşçilere hak ettikleri ücretleri ödeyin ve yorulmak bilmeyen çabaları için adil bir ücret ödenmesini sağlayın.

Dünya Sendikalar Federasyonu, üyesi İYİ-SEN’in yanında yer alıyor ve dünya çapında işçilerin onuru ve adil muamele görmesinin kararlı bir savunucusu olmaya devam ediyor.

Dayanışma sonsuza kadar!