Dünyanın çeşitli yerlerinden Filistin'e destek

İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'ya saldırıları sürerken dünyanın dört bir yanında Filistin'e destek eylemleri düzenlendi.

Dünyanın çeşitli yerlerinden Filistin'e destek

Filistin, İsrail’in Gazze ve Batı Şeria’da düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 704 kişinin öldüğünü, yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

Söz konusu saldırıların ardından dünyanın çeşitli yerlerinde Filistin’e destek gösterileri düzenlendi.

İNGİLTERE

Filistin Dayanışma Kampanyası, El-Aksa’nın Dostları Platformu, Britanya Filistin Forumu, Britanya Müslümanlar Birliği ve Savaşı Durdur Koalisyonu’nun çağrısıyla binlerce kişi İsrail’in Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.

Gazze ve Filistin’le dayanışma göstermek isteyen göstericiler, “Adalet, eylem, boykot, yaptırım istiyoruz”, “Ürdün Nehri’nden Akdeniz’e Filistin özgür olacak” ve “Özgür Filistin” sloganları attı.

YUNANİSTAN

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki İsrail Büyükelçiliği önünde Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. İsrail’in Atina Büyükelçiliği önünde toplanan kalabalık, “Filistin direnişine destek” mesajı verdi.

ARJANTİN

Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Filistin destekçileri, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, bayrak ve pankart taşıyarak slogan attı.

İTALYA

İtalya’nın başkenti Roma’da toplanan binlerce kişi, Filistin’e destek ve dayanışma gösterisi düzenledi.

IRAK

Irak başkenti Bağdat’ta bulunan Tahrir Meydanı’nda on binlerce kişi Filistin bayraklarıyla bir araya gelerek ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

KANADA

Kanada’nın Toronto kentinde Filistin destekçileri, Nathan Phillips Meydanı’nda gösteri düzenledi.

ABD

New York şehrinde bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde Filistin’e destek eylemi yapıldı.

San Francisco kentinde bulunan İsrail Başkonsolosluğu önünde de Filistin’e destek gösterisi düzenlendi. Göstericiler, ellerinde bayrak ve pankartlarla Filistin’e destek mesajı verdi.

Şikago’da da Filistin’e destek eylemi düzenlendi.