Ebrar Sitesi'nde depremde yüzlerce kişi ölmüştü: Müteahhit Tevfik Tepebaşı teslim oldu

Maraş'taki depremde yıkılan ve yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nin müteahhitlerinden Tevfik Tepebaşı tutuklandı.

Ebrar Sitesi'nde depremde yüzlerce kişi ölmüştü: Müteahhit Tevfik Tepebaşı teslim oldu

Maraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremde yıkılan Ebrar Sitesi, en çok can kaybı yaşanan yerlerin başında geliyor.

Yaklaşık 4 bin 500 kişinin yaşadığı, Şazibey Mahallesi İsa Yusuf Alptekin Bulvarı’ndaki Ebrar Sitesi’nin her biri 8 katlı olan 12 bloğundan 8’i de depremde yıkıldı, 4’ü ise ağır hasar aldı.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 16 Şubat’ta yaptığı açıklamada, sitede ölenlerin sayısını açıklarken Elazığ’da 2020 yılında meydana gelen 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremle karşılaştırma yapmış ve “Sadece Ebrar Sitesi’nde kaybettiklerimizin sayısı Elazığ’da kaybettiklerimizin sayısının 6 katı kadardır” demişti.

TESLİM OLDU

Cumhuriyet Başsavcılığınca yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aranan müteahhitlerden Tevfik Tepebaşı, polise teslim oldu. Emniyet’teki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Tevfik Tepebaşı, nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Tepebaşı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. Adresine yapılan operasyonda bulunamayan Tepebaşı’nın yurtdışına kaçtığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Ebrar Sitesi’nin müteahhitlerinden A.D. de 16 Şubat’ta tutuklanmıştı.