Eğitim Sen Gebze Şubesi'nden Yusuf Tekin'e istifa çağrısı

Eğitim Sen Gebze Şubesi, tarikat ve cemaatlere destek veren Milli Eğitim Bakanı'nı istifaya davet etti.

Eğitim Sen Gebze Şubesi'nden Yusuf Tekin'e istifa çağrısı

Eğitim Sen Gebze Şubesi Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in tarikat ve cemaatleri sahiplenen duruşuna karşı açıklama yaptı. Eğitim Sen Gebze Şube Yürütme Kurulu adına Doç. Dr. Savaş Karabulut tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

‘’Milli Eğitim Bakanı’nın anayasayı ve cumhuriyet devrimlerini yok sayan açıklamasını ve protokollerini kabul etmiyoruz!

Tarikatları ve Cemaatleri, Cumhuriyet Devrimlerinin karşısına koyan, devletin kamu kurumları yerine “söz de STK’lara “ teslim edeceğini ısrarla ifade eden Milli Eğitim Bakanı’nın açıklamasını asla kabul etmiyor, işlediği suçu kamuoyuna teşhir ediyor ve istifaya davet ediyoruz!

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ilk Anayasası olan 1924 Anayasası’na 5 Şubat 1937 tarihinde eklenen; Laiklik ilkesi; tarikat ve cemaatlerin kamu içinde yer almasını esastan, usulen ve fiilen yasaklamıştır.

Ülkenin emekçi çocukları Laik ve Sosyal Hukuk devletinin şemsiye altında akademik ve bilimsel bir eğitim almak için sözleşmesini, temel hakları Anayasa ile güvence altına alınmış bir kamu kurumu merkezi otoritesi olan devletle yapmıştır.

BU BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR!

Anayasaya bağlı kalmak zorunda olan ve ülkeyi yönetmeye talip olmuş AKP iktidarının Milli Eğitim Bakanı ise Laik, Demokratik, Eşit ve Bilimsel eğitim hakları anayasa ile korunmakta olan yurttaşların çocuklarını, devlet içinde örümcek ağıyla örmeye ivmeli şekilde devam eden gerici tarikat ve cemaatlere çocuklarımızı teslim edeceğini “açıklanamayacak kadar garip gerekçelerle” ifade etmiştir. Milletine daha 15 Temmuz 2016 yılında darbe yapmış bir cemaat dururken, gelecekte darbe yapmaya yemin etmiş, başka tarikat ve cemaatlere teslim edeceğini milletin meclisinde haykırarak söylemektedir. Yani geleceğin darbecilerine el vermektedir. Bu bir milli güvenlik sorunudur!

BİLİMSEL, İLERİCİ VE LAİK EĞİTİM

Eğitim Sen Gebze Şube Temsilciler Meclisi olarak okullarımızın bilimsel pedagojik eğitim alanları olduğunu, bu eğitimi akademik kurumlarda eğitim alan Rehberlik öğretmenlerini daha fazla sayıda istihdam ederek var etmenin mümkün olduğunu savunuyoruz. Ayrıca kendi atadığı kadrolara (Rehberlik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri) güvenmesini, ÇEDES protokolü kapsamında uygulamaya geçireceğini duyurduğu yeni eğitim sistemiyle, eğitimi gericileştirmek yerine bilimsel, ilerici ve Laik eğitim modelini uygulayarak Anayasa sadık kalmaya davet ediyoruz.’’