Erdoğan: 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı

Kadınlar için hayati öneme sahip olan yasal düzenlemeleri hedef alan siyasi partileri Meclis'e sokan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, iktidarları döneminde kadınların hep 'kazandığını' savundu.

Erdoğan: 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beykoz’da seçim öncesi son mitingini gerçekleştiriyor.

Burada yaptığı konuşmada, Millet İttifakı’nı hedef alan Erdoğan, kadınların iktidarda oldukları 21 yıl boyunca hiç kaybetmediğini iddia etti.

İstanbul Sözleşmesi’nden Cumhurbaşkanı Kararı ile bir gecede ayrılmasını, kadınlara karşı gerici söylemleri ile tepki çeken ve 6284 sayılı kanunu hedef alan Yeniden Refah ve HÜDAPAR ile ittifakı unutan Erdoğan,”Bu sahtekarlar ‘kadınlar kaybedecek.’ diyor. Ya niye kaybedecek? 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı” diye konuştu.

Erdoğan şunları kaydetti:

“Bu sahtekarlar ‘kadınlar kaybedecek.’ diyor. Ya niye kaybedecek? 21 senedir bu ülkenin kadınları hiç kaybetmedi, hep kazandı Bay Kemal.

Bu sahtekarlığı bu cambazlığı bırak. Ne olduğunuzu biliyoruz. Biz kimsenin dışlanmadığı bir Türkiye’yi kurduk ama siz kızlarımıza üniversitelerimizin kapılarını kapattınız. Senin yardımcın ikna odalarında kızlarımızın başlarını açtırdı. Şimdi nerede Nur Serter? Yok. Sen göstermelik başörtülü kızlarımızı alıyorsun. Bırak bu sahtekarlığı. Biz sizin cemazievvelinizi biliyoruz.

Benim kızlarım imam hatip okulunun kapısından çevrildiler. Ben kızımı bir arkadaşımın müdür olduğu okula göndermek zorunda kaldım. Şimdi böyle bir sıkıntı yok.

Beykoz’dan bu sefer rekor bekliyorum. Rekora hazır mıyız? Sandıkları patlatmaya hazır mıyız? Beykoz 28 Mayıs’ta ‘durmak yok yola devam’ diyor muyuz? 28 Mayıs’ta sandıkları patlatıyor muyuz? Bunun için son ana kadar çalışıyor muyuz. Beykoz maşallah yarına hazır.”