Erdoğan: Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edecekler

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, muhalefetin iktidara gelmesi durumunda ekonomiyi iki günde ‘yerle yeksan’ edeceğini savundu.

Erdoğan: Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edecekler

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun emeklilere yönelik ikramiye açıklaması üzerine konuştu.

Erdoğan, ‘Emeklilerle İftar Programı’nda yaptığı konuşmada, muhalefetin iktidara gelmesi durumunda ekonomiyi iki günde ‘yerle yeksan’ edeceğini savundu.

“Son günlerde birileri emeklilerimizin maaşları ve ikramiyeleri üzerinden bir istismar siyaseti yürütmeye çalışıyor” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Ekonomiyi iki günde yerle yeksan edecekler. Sonra da tıpkı o koltukta daha önce oturanların yaptıkları gibi Avrupa’ya, Amerika’ya gidip memur maaşı ödemek için para dilenecekler. IMF’den gidip para dilenmediler mi? Niçin? Memur maaşlarını ödemek için. Peki 20 yıldır böyle bir durumu bizde gördünüz mü? Her şey zamanında tıkır tıkır ödenir. Bunlar otel odalarında buluştukları IMF’nin ayağına çantacılarını gönderecekler. Yine el açacaklar. Türkiye’yi 20 yıl sonra yeniden küresel lobilere bağımlı hale getirmeyi düşünüyorlar.”