Eski CHP Genel Sekreteri Sav: Kılıçdaroğlu istifa etmeli

Sav, Kılıçdaroğlu tarafından tasfiye edildiğine ilişkin, Ecevit'in şu sözü hep kulağımdadır; "Kişiler, kendileri tasfiye eder. Ben kimseyi tasfiye etmedim. Kemal Bey beni tasfiye etmedi. Ben kendimi tasfiye ettim" yorumunu yaptı.

Eski CHP Genel Sekreteri Sav: Kılıçdaroğlu istifa etmeli

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı. Sav, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini tasfiye ettiğine dair yoruma ilişkin, “Ben bu ‘Beni tasfiye etme lafına takılırım.’ Herkes öyle diyor. Rahmetli İsmet Paşa ile rahmetli Bülent Ecevit’in mücadelesinde, İsmet Paşa tasfiye ettiler derlerdi, Ecevit için. Ecevit’in şu sözü hep kulağımdadır; “Kişiler, kendileri tasfiye eder. Ben kimseyi tasfiye etmedim. Kemal Bey beni tasfiye etmedi. Ben kendimi tasfiye ettim” yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi gerektiğini söyleyen Sav, şu ifadeleri kullandı:

“Ben CHP’nin hırpalanmasını, yaralanmasını istemem. Sayın Kılıçdaroğlu 3 yıldan fazla görev yapamayacağı için, yapılması gereken Kılıçdaroğlu’nun istifa etmesi, Parti Meclisi’nin genel başkan yardımcılarından birini seçerek 45 gün içinde genel kurula gitmesi gerekir. Hukuk dolanılarak siyaset olmaz. Hukuk neyse onun çerçevesinde olmak durumundayız. Benim derdim Kılıçdaroğlu değil. Bunun böyle devam etmesi partiyi yaralar. Hukuki yollara gidilir, gidilmez, tartışılır. Partinin o noktaya gelmesini istemem. Genel başkan nedeniyle tartışılır duruma gelmesini istemem. Genel başkanın değişememesi diye bir şey yok. Üstüste partinin başarısızlığında genel başkan olarak durmuş olan siyaset adamın gerçeği görüp gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu istifa eder, 45 gün içinde parti kurultaya gider. İstiyorsa tekrar aday olur, orada bir sıkıntı yok. 25 Temmuz 2020’de toplanan kurultay delegeleri sayın Kılıçdaroğlu’nu büyük çoğunlukla seçtiler. Aynı delegenin büyük çoğunluğu halen kurultay delegesi olarak görev yapacak durumundadır.”