Fransa Devlet Başkanı Macron İsrail'de

Fransa dün yaptığı açıklamada, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un bugün İsrail'e yapacağı ziyarette yasadışı yerleşim birimlerinin kurulmasının durdurulması gereğini görüşeceği belirtildi.

Fransa Devlet Başkanı Macron İsrail'de

Fransa Devlet Başkanı Macron İsrail’e gitti.

Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’u taşıyan uçak Tel Aviv’e ulaştı.

Fransa Devlet Başkanlığı dün yaptığı açıklamada, Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’un bugün günü İsrail’e yapacağı ziyarette yasadışı yerleşim birimlerinin kurulmasının durdurulması gereğini görüşeceği belirtildi.

Devlet Başkanlığı açıklamasında Macron’un siyasi perspektifini yeniden açılması ve “Filistin Devleti’nin kurulması için neyin gerekli olduğu” konuşulacağı ifade edildi.

Her iki devlet için de “barışçıl ve güvenli” bir arada yaşamanın teşvik edildiğini belirtti.

Macron, İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile görüşmelerde bulunacak.

Macron’nin ziyareti ile Fransa’nın İsrail’le dayanışması gösterilecek ancak Paris aynı zamanda Orta Doğu’da “tehlikeli” bir tırmanışı engellemeyi amaçlıyor ve insani bir ateşkes çağrısında bulunuyor.

Kayıp Fransız vatandaşlarının sayısı belirtilmeden, rehinelerin serbest bırakılmasının Fransa Devlet Başkanı için en önemli öncelik olduğu belirtildi.

Devlet Başkanlığı, insani boyuta ilişkin olarak Fransa’nın, özellikle Gazze’ye yönelik yardımın artırılması çağrısında bulunduğunu ve İsrail’in tepkisinin yasalara saygılı devletlerin standartlarına uygun olması gerektiğinin altını çizdiğini söyledi.

Macron, ayrıca Mısırlı mevkidaşı Abdülfettah el-Sisi ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’la da görüş alışverişinde bulunması bekleniyor.