Gazze'de insan hakları ihlali: İsrail, Şifa Hastanesi'nde 500 hasta ve yaralıyı terk etti

Gazze'deki hükümet, İsrail'in Şifa Hastanesi'ni bir saat içinde boşaltma talebini yerine getirmemesi üzerine, hastaneden çıkarılan 500'den fazla hastanın sokaklarda kaderine terk edildiğini açıkladı.

Gazze'de insan hakları ihlali: İsrail, Şifa Hastanesi'nde 500 hasta ve yaralıyı terk etti

Gazze’deki hükümet, İsrail’in Şifa Hastanesi’ni bir saat içinde boşaltma talebini yerine getirmemesi üzerine, hastaneden çıkarılan 500’den fazla hastanın sokaklarda kaderine terk edildiğini açıkladı. Hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada, açlık, susuzluk ve acı içinde zor durumda olan bu hastaların çoğunun ciddi tıbbi bakıma ihtiyaç duyduğu vurgulandı.

Açıklamada, hastaların, yaralıların, prematüre bebeklerin ve sağlık personelinin güvenliğinin ve hayatının tamamen İsrail’in sorumluluğunda olduğu ifade edilerek, uluslararası kurumların, dokunulmazlığa sahip olması gereken hastane ve sağlık kuruluşlarının korunması noktasındaki ihmallerden sorumlu olduğu belirtildi.

Hastane Müdürü Muhammed Ebu Silmiyye, İsrail ordusunun verdiği sürenin dolmasının ardından hastanenin boşaltılmasının başladığını açıklamış ve boşaltılan hastane içinde kalanlar için Birleşmiş Milletler yetkilileriyle görüşmeler yapıldığını aktarmıştı.

Açıklamada ayrıca, İsrail’e, tüm hastanelere yakıt sağlanması çağrısında bulunularak, Gazze’deki sağlık kuruluşlarının tıbbi ve insani görevlerini yerine getirebilmeleri için gerekli olanakların sağlanması talep edildi.