Gazze'deki hastane saldırısı ile ilgili yeni iddia: Saldırıdan önce İsrail hastaneleri tahliye edin çağrısı yaptı

İbranice 'meclis' anlamına gelen Knesset'in eski Arap üyesi Muhammad Hasan Kanaan, Netanyahu’nun Gazze Şeridi'nde 500'den fazla Filistinlinin ölümüne neden olan hastane saldırısında parmağı olmadığına ilişkin açıklamalarının ‘fiyasko’ olduğunu söyledi.

Gazze'deki hastane saldırısı ile ilgili yeni iddia: Saldırıdan önce İsrail hastaneleri tahliye edin çağrısı yaptı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun İsrail ordusunun Gazze’deki El-Ehli Baptist Hastanesine yaptığı hastane saldırısı sonrası sosyal ağ X hesabından yaptığı ilk açıklamalarını değerlendiren Muhammad Hasan Kanaan, İsrail savaş uçaklarının hastaneyi nasıl hedef aldığını tüm dünya gördüğünün altını çizerken, “Saldırıdan önce hastanelere tahliye çağrısında bulundular, sağlık personeli işlerini aksatmamak için bu çağrıları reddetti” dedi.

Sputnik’e konuşan Kanaan, sağlık görevlilerinin yaralılara yardım için hastaneyi terk etmemesine rağmen İsrail ordusunun saldırıyı gerçekleştirdiğinin altını çizerek, şu şekilde konuştu:

 

“İsrail, dünyanın ne Birinci Dünya Savaşı’nda ne de İkinci Dünya Savaşı’nda görmediği iğrenç bir insanlık suçu işledi. Şimdi Netanyahu hükümeti, tüm dünyayı dehşete düşüren zulmün sorumluluğundan kaçınmak için her şeyi yapıyor. Her anlamda kınadığımız bu menfur suçun tüm sorumluluğu İsrail ve hükümetine aittir. Saldırının hedefi hastane duvarları arasında tedavi gören masum sivillerdi.”

Netanyahu, hastane saldırısı sonrası X’teki hesabından yaptığı paylaşımında, hastaneye Gazze’den teröristlerce roketlerin atıldığını iddia etmişti.