Gram altında yeni rekor!

Zayıf ekonomik verilerle birlikte dolarda görülen güç kaybı da altını destekledi. Bu görünüm içerisinde altın grafiğinde yeni rekor seviye beklentiler arasına girdi. Altın Ağustos 2020'de 2 bin 75 dolarla rekor kırmıştı.

Gram altında yeni rekor!

Küresel piyasalarda altının onsu yükseliş ivmesini korurken, gram altın da 1252 liranın üzerini görerek rekor kırdı. Altında, zayıf ABD verilerinin ardından görülen prim gücünü koruyor. Spot piyasada altının onsu 2 bin 25 dolar seviyesiyle bir yılın zirve seviyesini korudu. Dolar/TL’de sınırlı da olsa görülen yukarı yönlü ivmenin de etkisiyle gram altın tarafında ise yeni rekor görüldü. Gram altın 1252 TL’yi test etti.

Altın tarafında ABD’de zayıf gelen veriler etkili oldu. ABD’de açık iş sayısı 2021’den beri ilk kez 10 milyonun altına geriledi. Açık iş pozisyonları 632 bin azalarak 9,93 milyon oldu, beklenti 10,5 milyondu. Bu dönemde açık iş sayısının arttığı sektörler, inşaat ile sanat, eğlence ve rekreasyon oldu.

Zayıf ekonomik verilerle birlikte dolarda görülen güç kaybı da altını destekledi. Bu görünüm içerisinde altın grafiğinde yeni rekor seviye beklentiler arasına girdi. Altın Ağustos 2020’de 2 bin 75 dolarla rekor kırmıştı.