İsrail: Bu akşam operasyonları genişletiyoruz

İsrail Ordu Sözcüsü, kara kuvvetlerinin bu gece Gazze Şeridi'ndeki operasyonlarını genişlettiğini söyledi. Gazze halkına 'güneye gidin' çağrısı yapıldı.

İsrail: Bu akşam operasyonları genişletiyoruz

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze’deki askeri operasyonları genişletme kararı aldığını açıkladı. Hagari, Gazze sakinlerine güneye gitme çağrısında bulundu ve İsrail’in güvenliğini koruma amacıyla hazır olduklarını vurguladı. Ayrıca, ordu sözcüsü, rehineleri geri getirme görevine bağlı olduklarını belirtti.

Gazze’ye yönelik saldırılar artarken, İsrail ordusu akşam saatlerinde Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun Mahallesi’ne obüs saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırıların ardından Gazze’nin kuzeyine yoğun hava saldırıları başlatıldı. İsrail hava araçları, bölgeye uzun süre boyunca ardışık bombalar bıraktı. Patlama sesleri Sderot şehrine kadar ulaşırken, bölge sakinleri İsrail’in bu akşam başlattığı saldırının 7 Ekim’den bu yana en şiddetli bombardıman olduğunu ifade ediyor.

Gazze’deki Filistin telekomünikasyon şirketi “Jawwal”, İsrail’in düzenlediği yoğun bombardıman nedeniyle bölgedeki altyapının zarar gördüğünü ve Gazze’nin dünya ile bağlantısının kesildiğini duyurdu.