FHKC Merkez Komite üyesi Awad El Sultan, İsrail saldırısında yaşamını yitirdi

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) Merkez Komite üyesi ve Esirler Dairesi yetkilisi Awad el Sultan ile bazı aile üyelerinin, Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybettiği belirtildi.

FHKC Merkez Komite üyesi Awad El Sultan, İsrail saldırısında yaşamını yitirdi

Filistin direniş güçlerinin İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu ile başlayan savaş altıncı gününde devam ederken, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) Merkez Komite üyesi ve Esirler Dairesi yetkilisi Awad el Sultan’ın Gazze’ye düzenlenen hava saldırılarında hayatını kaybettiği öğrenildi. Awad el Sultan ve bazı aile üyelerinin, Cibaliye Mülteci Kampı’na İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında yaşamlarını yitirdi.

FHKC’DEN AÇIKLAMA: EN YİĞİT VE SAF YOLDAŞLARDAN BİRİNİ KAYBETTİK

FHKC’den Awad Al-Sultan’ın öldürülmesiyle ilgili açıklama geldi. Açıklama şu şekilde:

“Halk Cephesi, en önde gelen savaşçılarından ve öncülerinden birini, görevlerinde kibirlenmeden, sessizce ve tevazu ile çalışan, yorgunluğu ve bitkinliği bilmeyen, en yiğit ve saf yoldaşlarından birini kaybetti.

Awad (Ebu Samud), Filistin ve esirlerin davası için gece gündüz çalıştı. Ebu Samud, 2001’de partiye katıldı ve zamanla yükseldi. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin askeri kanadı Şehit Ebu Ali Mustafa Tugayları saflarına da katılan Ebu Samud, özellikle denizde muharebe görevleri gerçekleştirdi. 14 Şubat 2010’da Kuzey Gazze Şeridi açıklarında bir teknede muharebe görevi sırasında tutuklandı ve 13 Şubat 2018’de serbest bırakıldı. Mescid-i Aksa Üniversitesi’nde Tarih alanında lisans derecesine sahiptir. Aralık 2020 sonlarında yapılan 8. şube konferansında şube liderlik üyesi olarak seçildi ve Mahkumlar Komitesi’nin sorumluluğunu üstlendi. Mayıs 2022’de Cephe 8. Ulusal Kongresi’nde Halk Cephesi Genel Merkez Komitesi üyeliğine seçildi. Şehadetine kadar şehit, esir ve yaralı Filistinlilerle ilgili dosyanın sorumluluğunu üstlendi. Mahkumlar sorununun en önde gelen savunucularından biri, mahkumların etkinlik ve faaliyetlerinin başlatıcıları ve katılımcılarından biridir. Güçler, hizipler, mahkum komiteleri ve kurumlar arasında ulusal ve popüler kabul ve fikir birliğine sahiptir.

Halk Cephesi, yoldaşı, lideri ve özgür tutsağı uğurlarken, tüm ailesine, yoldaşlarına ve dostlarına en derin başsağlığı dileklerini iletiyor, tüm şehitlere olduğu gibi ona da halkımızın işgalden kurtuluş hedeflerine ulaşılıncaya ve başkenti Kudüs olan Filistin devletimiz kurulana kadar direnmeye devam edeceği sözünü veriyor.”

AP: İSLAMİ CİHAT KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca, Filistin İslami Cihat Hareketi komutanlarından Musa Naseer’in de hayatını kaybettiği ifade edildi. AP’nin aktardığına göre Musa Naseer ile aile üyeleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan Beyt Lahya kentinde öldürüldü.

“Aksa Tufanı” operasyonunda, İslami Cihat ve FHKC’nin silahlı kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları da yer alıyor.