İsrail, Nuseyrat Mülteci Kampı'na ve BM'ye ait okula saldırdı

1 Aralık'ta "insani ara"nın bitmesinin hemen ardından başlayan çatışmalar devam ederken İsrail, Nuseyrat Mülteci Kampı'nı ve Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okulu bombaladı. Çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi

İsrail, Nuseyrat Mülteci Kampı'na ve BM'ye ait okula saldırdı

Hamas’ın 7 Ekim’deki Aksa Tufanı operasyonuyla başlayan, Filistinli direniş örgütleri ile İsrail güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

1 Aralık’ta “insani ara”nın bitmesinin hemen ardından saldırılarına yeniden başlayan İsrail, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimdeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na ve Cibaliya Mülteci Kampı’nda, Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okula saldırdı.

Görgü tanıklarının ifadesine ve sosyal medyada yer alan görüntülere göre, İsrail ordusu, yerinden edilmiş yüzlerce kişinin olduğu, BM’ye ait bir okulu hedef aldı.

Sosyal medyada yer alan görüntülerde, okulun bahçesinde kan izleri olduğu ve saldırı sonrasında da hedef alınan binada yangın çıktığı görüldü.

Bir diğer videoda ise bir Filistinli, saldırıda çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

11 FİLİSTİNLİ YAŞAMINI YİTİRDİ

İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kenti ile orta kesimdeki Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda 11 sivil öldü, onlarcası yaralandı.

Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail savaş uçakları, Refah kentinin Tel es-Sultan Mahallesi’nde bir evi bombaladı. Saldırıda, çoğu çocuk 6 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi de yaralandı.

Nuseyrat Mülteci Kampı’nda da bir eve gerçekleştirilen saldırıda, 3’ü çocuk 5 Filistinli hayatını kaybetti. Deyr el-Belah’ın El-Bassa bölgesine yapılan saldırıda ise yaralananlar oldu.

İsrail güçleri ayrıca, Gazze’nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı, Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi ve kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı’na da çok sayıda hava saldırısı düzenledi.

İsrail ordusunun Gazze’nin El-Bureyc Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılar sonucu çok sayıda bina yıkıldı veya ağır hasar gördü. Filistinliler, yıkılan binaların enkazı altında kalan önemli eşyalarını çıkarmaya çalıştı.

SAVAŞTA SON DURUM

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı en az 7 bin 700’ü çocuk, 5 bin 150’si kadın olmak üzere 17 bin 997’ye yükseldi.

İsrail basını ise 310’dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyurdu.