İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü: Mülteci kampını bilerek vurduk

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Richard Hecht, "Sivillerin olduğu kampı bilerek vurduk. Onlara güneye gitmelerini söylemiştik." diyerek işgalci İsrail ordusunun sivilleri doğrudan hedef aldığını açıkladı.

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü: Mülteci kampını bilerek vurduk

İsrail Savunma Kuvvetleri sözcüsü Salı günü CNN’den Wolf Blitzer’e yaptığı açıklamada Gazze’nin en büyük mülteci kampının bombalanmasından İsrail’in sorumlu olduğunu doğruladı.

Al Jazeera’nin haberine göre bir sağlık yetkilisi ve Filistinli yetkililer, Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlenen hava saldırısında en az 50 sivilin öldüğünü söyledi.

“PİŞMALIK DUYMUYORUM”

Ancak Yarbay Richard Hecht, Blitzer’e verdiği demeçte pişmanlık duymadığını açıkladı: “O bölgede çok üst düzey bir Hamas komutanı vardı. Ne yazık ki, yine sivillerin arkasına saklanıyordu.”

Daha sonra ismini vermekten kaçındığı hedeflerinin “çok sayıda İsrailliyi öldürdüğünü” ve Salı günkü saldırıda başarıyla etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

Blitzer, Hecht’in karşısında iki kez masum hayatların kaybedilmesi konusunu açtı ve  “Ama o Hamas komutanı Jabalia mülteci kampındaki onca Filistinli mültecinin arasında olsa bile, İsrail yine de gidip oraya bir bomba attı… çok sayıda masum sivilin, erkek, kadın ve çocuğun muhtemelen öldürüleceğini bilerek mi?” diye sordu.

Hecht, “Bu savaşın trajedisi, Wolf,” diye yanıtladı. Ardından İsrail’in Gazzelilere yönelik “güneye gidin” uyarısına atıfta bulunarak “Günlerdir söylediğimiz gibi, güneye doğru ilerleyin” dedi.

Blitzer, “Orada mülteciler olduğunu biliyordunuz, her türden mülteci, ama yine de Hamas komutanını öldürmek için o mülteci kampına bomba atmaya karar verdiniz,” diye karşılık verdi.