İşte AKP'nin liyakattan anladığı: AFAD'ın müdahale birimlerinin başındaki kişi ilahiyatçı çıktı!

Felaket anlarına en önemli devlet kurumlarından biri olan AFAD’a bağlı Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’nun bir ilahiyatçı olduğu görünüyor. Ayrıca Palakoğlu’nun “Gönüllerin Sultanı Es - Seyyid Osman Hulusi Efendi” adlı, 2004 basımlı bir kitabı da bulunuyor.

İşte AKP'nin liyakattan anladığı: AFAD'ın müdahale birimlerinin başındaki kişi ilahiyatçı çıktı!

Deprem sonrası eleştirilerin hedefi olan AFAD’ın Arama Kurtarma Dairesi, Sivil Savunma Dairesi, Afet Yönetimi Merkezi Dairesi, Müdahale Planları ve Tatbikatlar Dairesi, Uluslararası İnsani Yardım Dairesi gibi birimlerin bağlı olduğu Afetlere Müdahale Genel Müdürü İsmail Palakoğlu’nun İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu ve liyakat gerektiren bu alanda hiçbir deneyimi olmadığı ortaya çıktı.

Gerçek Gündem’den Filiz Gazi’nin haberine göre; Palakoğlu aynı zamanda AFAD Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı olarak da görünüyor. Kurumun sitesinde Palakoğlu’nun İlahiyat Fakültesi mezunu olduğu yazılıyor.

Ayrıca Palakoğlu’nun “Gönüllerin Sultanı Es – Seyyid Osman Hulusi Efendi” adlı, 2004 basımlı bir kitabı da bulunuyor.

AFAD’ın sitesinde Palakoğlu’nun 15 Mart 2018 tarihinde AFAD Başkan Yardımcısı olarak atandığı kayda geçmiş.

Kurumun sitesinde Palakoğlu ile ilgili şunlar yazıyor:

“1972 Kahramanmaraş, Afşin ilçesinde doğan İsmail PALAKOĞLU; İlkokul, ortaokul ve Lise öğrenimini Afşin’de tamamladı. 1990’da Afşin İmam Hatip Lisesini bitirdi. Aynı yıl Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başladı ve 1995 yılında buradan mezun oldu. 1995 yılında başladığı Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tasavvuf Anabilim Dalı alanındaki Yüksek Lisansını 1998’de tamamladı.

1993 yılından itibaren Sivil Toplum Kuruluşlarında Yöneticilik, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Mütevelli Heyeti Üyeliği görevlerinde bulundu.

2011 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcılığına, 2012 yılında Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü’ne atandı. 2016-2017 yıllarında Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti ve İcra Kurulu Üyeliklerinde bulundu. 2016 yılında başladığı Türkiye Diyanet Vakfı Genel Kurul Üyeliği halen devam etmektedir. 2016 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliğine atandı. 2016-2017 yıllarında Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşavirliği görevini yürütmekte iken 15 Mart 2018 tarihinde AFAD Başkan Yardımcısı olarak atandı.”