Kamil Tekerek Yeni Ülke için yazdı: İkinci Yetmez Ama Evetçilik sahnede

"Kamil Tekerek imzalı "İkinci Yetmez Ama Evetçilik sahnede" başlıklı yazıda, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin solun tutumunu mercek altına alınırken, tescilli Yetmez Ama Evetçilerin Yeşil Sol Parti'den adaylığı ve solun belli bölmelerinde esen liberalizm rüzgarı değerlendirildi."

Kamil Tekerek Yeni Ülke için yazdı: İkinci Yetmez Ama Evetçilik sahnede

Aylık fikir dergisi Yeni Ülke’nin 24-25. sayısı “Türkiye’de sendikalar ve sınıf mücadelesi” dosya konusu ile çıkarken, yurt ve dünyadaki önemli siyasal-politik gelişmeler de ele alındı. Kamil Tekerek imzalı “İkinci Yetmez Ama Evetçilik sahnede” başlıklı yazıda, yaklaşan 14 Mayıs seçimlerine ilişkin solun tutumunu mercek altına alınırken, tescilli Yetmez Ama Evetçilerin Yeşil Sol Parti’den adaylığı ve solun belli bölmelerinde esen liberalizm rüzgarı değerlendirildi.

Yazının giriş bölümünde şu ifadeler yer aldı:

“2010 referandumu Türkiye tarihinde önemli bir dönemeç noktasıdır. Yargının tamamen AKP’nin ve FETÖ’nün kontrolüne girmesi, darbecilerle hesaplaşma adı altında Cumhuriyet’le hesaplaşmanın kapılarının sonuna kadar açılması bu referandumda çıkan evet ile sağlanmıştır.”

Yeni Ülke’ye abone olmak ve yazının tamamını okumak için tıklayınız