Kılıçdaroğlu: HÜDA PAR'ı düşmanlaştırmayız

Kılıçdaroğlu'nun, Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen, şeriat özlemini gizlemeyen HÜDA PAR için "Dünya görüşüne katılmayız ama onu düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok" demesi de tepki çekti.

Kılıçdaroğlu: HÜDA PAR'ı düşmanlaştırmayız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Sosyal Tesisleri’nde verdiği akşam yemeğinde bazı gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’nun, Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen, şeriat özlemini gizlemeyen HÜDA PAR için “Dünya görüşüne katılmayız ama onu düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok” demesi de tepki çekti.

Kılıçdaroğlu’nun “Akşener, ‘Kim HDP ile görüşürse biz orada yokuz’ diyor. İşbirliğini engellemez mi bu tavrı?” soruna verdiği yanıtta HÜDA PAR ile ilgili şu sözleri sarf etti.

“İşbirliği ayrı, konuşmak ayrı. Parlamentoda olan, halkın seçtiği bir partiyi düşman ilan edemezsiniz. Biz örneğin Hüda-Par’ın dünya görüşüne katılmayız ama onu düşmanlaştırmak gibi bir düşüncemiz yok. Seçilmişler, parlamentoya gelmişler. Dünya görüşü bizimle taban tabana zıt ama görüşlerine katılmıyoruz diye düşman ilan etmek demokraside olmaz. Yeşil Sol Parti ile kavga, düşmanlaşma yok, işbirliğimiz de yok. Bir parti ile oturup konuşmanızın koşulları vardır. Biz AKP’yi de MHP’yi de düşmanlaştırmadık. Biz bunlara yalın kılıç gideceğiz demedik. Demokratik yollarla eleştirinizi yaparsınız. Öyle bakmak lazım.”