Küba Dışişleri Bakanlığı: Tırmanışın nedeni İsrail'in saldırgan ve yayılmacı politikası

Küba Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin'deki son durum ile ilgili açıklama geldi

Küba Dışişleri Bakanlığı: Tırmanışın nedeni İsrail'in saldırgan ve yayılmacı politikası

Küba, işgal altındaki Filistin topraklarında meydana gelen olaylardan duyduğu derin kaygıyı dile getirerek, bu tırmanışın, Filistin halkının haklarının 75 yıldır sürekli olarak ihlal edilmesinin ve İsrail varlığının izlediği saldırgan ve yayılmacı politikanın sonucu olduğunu vurguladı.

Küba Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklama ile Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne, İsrail’in cezasız kalmasına son verme yönündeki yükümlülüklerini yerine getirme çağrısında bulundu ve Amerika Birleşik Devletleri’nin İsrail’le suç ortaklığı yapmasının, Konsey’in çalışmalarını defalarca engelleyerek Orta Doğu bölgesinde barış, güvenlik ve istikrarı baltaladığına dikkat çekti.

Açıklamada Küba, Filistin sorununda, 1967 öncesi sınırlar içerisinde başkentinin Doğu Kudüs olan bağımsız, egemen bir devletin kurulmasına dayanan kapsamlı, adil ve kalıcı bir çözüm çağrısında bulundu.

Küba Dışileri Bakanlığı’nın açıklamasında ayrıca barış çağrısı yer alırken ve gerginliğin daha da artmasını önlemek için müzakereler yoluyla çözüm aranması çağrısında bulunuldu.