Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Bakan Lavrov’un Azerbaycanlı mevkidaşı Bayramov ile Dağlık Karabağ’daki durumu görüştüğünü bildirdi.

Lavrov, Azerbaycan Dışişleri Bakanı ile görüştü

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Sergey Lavrov ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov bugün bir telefon görüşmesi yaptı, görüşmede Dağlık Karabağ’daki durum ve Ermeni nüfusun güvenliği ele alındı.

Sputnik’te yer alan habere göre açıklamada, “İnsani yardım sağlanması, yerli Ermeni nüfusunun haklarının ve güvenliğinin sağlanması konuları da dahil olmak üzere Karabağ’daki durum ele alındı. Bakü ile Erivan arasında barış anlaşmasının tesis edilmesi, Ermenistan-Azerbaycan sınır hatlarının belirlenmesi ve ulaştırma hatlarındaki engellerin kaldırılmasına ilişkin 2020-2022 döneminde en üst düzeyde varılan üçlü anlaşmalar setinin uygulanmasının yolları değerlendirildi” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca bakanların ikili ve bölgesel gündemdeki bir dizi konuya değindiği ve çeşitli düzeylerde temasların devam ettirilmesi konusunda mutabakata vardığı ifade edildi.