Manifesto TV'den yeni video: "Müdahale" yayında

"Görüşlerine başvurduğumuz Avukat Aslı Tanta ve İlerici Kadınlar Derneği Genel Başkanı Umut Kuruç, bu saldırıların hedefinin laiklik olduğunu dile getiriyorlar."

Manifesto TV'den yeni video:

Manifesto TV, gericilerin dayatmalarına ilişkin hazırladığı haber dosyası Müdahale’yi yayınladı. Avukat Aslı Tanta ve İlerici Kadınlar Derneği Genel Başkanı Umut Kuruç’un da görüşlerinin yer aldığı videonun tanııtımında şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’nin en büyük sorunlarından bir tanesi hiç kuşkusuz gericilik.

AKP iktidarının cesaretlendirdiği tarikatlar ve cemaatler baskısını her geçen gün arttırırken, Meclis şeriat özlemini dile getirmekten çekinmeyen, gericiliğini saklamayan milletvekilleriyle dolu.

Kültür-Sanat, Spor, kadınların giyim kuşamı, karma eğitim, içki, konserler, sergiler, festivaller, gericilerin hedefindeki başlıklardan yalnızca bazıları.

Gericiler toplumsal yaşantıyı dizayn etmek için her türlü baskıyı uygularken, siyasi iktidar da onları destekleyerek anayasayı ihlal etmekle meşgul.

“Toplum huzurunu” bahane ederek yurttaşların yaşam tarzına müdahale eden gericilere yönelik tepkiler ise çığ gibi büyüyor. Toplumun önemlice bir kısmı bu dayatmalara karşı.

Görüşlerine başvurduğumuz Avukat Aslı Tanta ve İlerici Kadınlar Derneği Genel Başkanı Umut Kuruç, bu saldırıların hedefinin laiklik olduğunu dile getiriyorlar.”