'Maserati’li polis, yolda sıkıştırdığı avukatın bacağını kırdı

Manisa-İstanbul yolunda, lüks aracıyla yolunu kestiği avukatın bacağını kıran polis hakkında 'göçmen kaçakçılığı' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

'Maserati’li polis, yolda sıkıştırdığı avukatın bacağını kırdı

Avukat F.U., ailesiyle birlikte 22 Nisan’da Manisa’dan İstanbul’a otomobiliyle dönerken birbirini sollayan Maserati marka araç ile beyaz Ford Focus marka aracın tehlikeli sürüşünden kaçmak için şerit değiştirmek istedi. İddiaya göre lüks Maserati marka araç sürücüsü olan ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu öğrenilen H.T.Ü., kendisini sollayan Fatih Uzun’un aracını sıkıştırarak taciz etmeye başladı.

8,5 milyon liralık Maserati marka aracından inerek, trafikte sıkıştırdığı avukatın bacağını kıran Hüseyin Tayfun Üçgül’ün ifadesinde işçi olduğunu söylediği, ancak Narkotik ve Kaçakçılık şubelerinde polis memuru olduğu öğrenildi.

SERBEST BIRAKTILAR

Sabah gazetesinin haberine göre saldırgan kullandığı aracın da eşinin üzerine kayıtlı bulunduğu ortaya çıktı. Hakkında soruşturma başlatılan Üçgül, ifadesinin ardından serbest kaldı.

Polis memuru hakkında idari soruşturma başlatılması için İletişim Başkanlığı’na da (CİMER) dilekçe verildi. Dilekçede, Üçgül’ün kolluk görevlisi olmasına rağmen villada ikamet ettiği belirtildi ve kısa sürede lüks hayata ulaşmasının araştırılması istendi.

Ayrıca Üçgül hakkında “göçmen kaçakçılığı” suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü aktarıldı. Üçgül’ün mal varlığının araştırılması ve memurluktan çıkarılması talep edildi.