Merdan Yanardağ’ın avukatlarından tutukluluğa itiraz

İstanbul Adliyesi’ne gelerek İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz dilekçesi veren avukatlar, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Merdan Yanardağ’ın avukatlarından tutukluluğa itiraz

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın avukatları Bilgütay Hakkı Durna ve Ümit Isıgöllü, Yanardağ’ın tutukluluk haline itiraz etti. İstanbul Adliyesi’ne gelerek İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz dilekçesi veren avukatlar, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yaptı.

Avukat Bilgütay Hakkı Durna, açıklamada şöyle konuştu:

“Bir kez daha çok emin oldum ki bu dosyada suç unsuru bulunmamaktadır. Tutukluluğa itiraz aşamasında yalnızca hukuki saiklerle Merdan Yanardağ’ın işlediği iddia edilen suçun incelemesi yapılırken, suçun unsurlarının oluşup oluşmadığının incelenmesini talep ediyoruz. Bu sürecin bürokratik engellere takılmaması, bürokratik nedenlerle uzamaması, dosyanın mahkemeler ve savcılıklar arasında uzun yollar katetmemesi en büyük temennimiz.”

Avukat Ümit Isıgöllü ise şunları söyledi:

“Tutukluluk bir önlem. Her şeyden önce usulen tutukluluğa itiraz ediyoruz. Ne olması gerekir burada? Delil karartma…Canlı yayın karartılabilir mi? Mümkün değil. Ne olması lazım? Yurtdışına kaçma vs…Hiçbir zaman kaçmamış, defalarca çağrılmış, bir kere aksatmamış bir sanıktan bahsediyoruz. Esasta da bir suç yok. İnsanlar bir gün doğup, uyanıp terörist olmaz. Merdan Yanardağ ne terörü övmüş ne böyle bir kastı var ne esasta böyle bir suç oluşmuş buna da itiraz ediyoruz.”