Müge Anlı'nın sorumsuz açıklamasına tepki gösterenlere telif engeli

Televizyon programında sarf ettiği sözler sonrası büyük tepki çeken Müge Anlı hakkında açıklama yapan İlerici Kadınlar Derneği'nin yayınladığı video Twitter tarafından "Telif hakkı sahibinden gelen bildirim nedeniyle bu medya devre dışı bırakıldı" ifadeleriyle yayından kaldırıldı.

Müge Anlı'nın sorumsuz açıklamasına tepki gösterenlere telif engeli

Yandaş ATV kanalında kadın katillerini programa çıkararak reyting peşinde koşan Müge Anlı, geçtiğimiz gün programında skandal bir ifade kullandı. Anlı, Denizli’nin Buldan ilçesinde 43 yaşındaki iki çocuk annesi Hatice Çaltı isimli bir kadının, ikiz bebeklerine hamileyken evinin banyosunda ölü olarak bulunması üzerine yapılan programda, “Ben o kadını öldürmek için kollarım be!” ifadelerini kullandı.

İlerici Kadınlar Derneği (İKD) Anlı’nın bu ifadeleri sonrası sosyal medya hesabından, programın görüntülerini paylaşarak bir açıklama yayımladı. Ancak Twitter paylaşılan görüntüleri “Telif hakkı sahibinden gelen bildirim nedeniyle bu medya devre dışı bırakıldı” açıklamasıyla yayından kaldırdı.

 

İKD Genel Başkanı Umut Kuruç, yaşananlara “Şiddeti açıkça teşvik eden bu programa neden müdahale edilmediği gibi “telif” gerekçesiyle ibretlik videonun erişimi de engelleniyor. Hukukun neye dönüştüğü de bu pespayeliğe karşı herhangi bir yaptırım uygulanmamasıyla bir kez daha ortaya çıkıyor” sözleriyle tepki gösterdi.

İKD’nin bugün yaptığı paylaşımda ise “Hem kadın cinayetine özendiriyorlar hem de yavuz hırsız gibi üste çıkıyorlar! Sosyal medya hesabımız telif hakkı denilerek kilitlendi! Bu programa neden müdahale edilmiyor?” denilerek videonun yayından kaldırılmasına tepki gösterildi.