Sorumsuzca konuşan Anlı'ya İKD'den yanıt: Müge Anlı artık susmalıdır!

Kadın cinayetlerini özendiren bir konuşma yapan Müge Anlı'ya İKD tepki gösterdi.

Sorumsuzca konuşan Anlı'ya İKD'den yanıt: Müge Anlı artık susmalıdır!

Denizli’nin Buldan ilçesinde 43 yaşındaki iki çocuk annesi Hatice Çaltı isimli bir kadının, ikiz bebeklerine hamileyken evinin banyosunda ölü olarak bulunması üzerine yapılan programda, sunucu Müge Anlı’nın sorumsuz ve fütursuzca yaptığı açıklamaya İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) yanıt geldi.

Konuyla ilgili, otopsi raporuna göre ölümünden önce vücudunda darp izleri oluşan Hatice Çaltı’nın ölümü kaza değil, cinayetti. İkiz bebekleriyle birlikte hayatını kaybeden 43 yaşındaki kadın DNA örneklerinin kocasıyla uyuşmadığı ortaya çıktı. Eşi Ramazan Çaltı serbest bırakıldı.

Olayın konu olduğu programa Ramazan Çaltı’nın birliktelik yaşadığı Emine isimli bir kadının telefonla katılması sonrasında Müge Anlı infial yaratan ve kadın cinayetlerine kapı aralayan şu sözleri sarf etti:

“Bunu yayında söylemek belki doğru değil ama ben içimden geçeni, doğruyu söyleyeyim: Ben o kadını öldürmek için kollarım be! Yani sol yanım dediğim adam eve başka bir kadın getirecek, üç çocuğuma rağmen bana nikah kıymamış; gidecek o 2 çocuklu kadına nikah kıyacak, benim evime getirecek. ‘Haticem Haticem’ diyecek. Ben onu öldürürüm bir şekilde. Yani ‘Ben öyle bir kadın mıyım, böyle bir kadın mıyım?’ diyorsun da, bunun kadınlıkla alakası yok. Ben sana ilk içimden geçeni söylüyorum.”

İKD TAVRINI KOYDU

Anlı’nın yaptığı açıklama kamuoyunda büyük tepki çekerken İKD tarafından şu açıklama yapıldı:

“Müge Anlı artık susmalıdır! Televizyonlarda her dediği skandal olan, kadın katillerini programlarına çıkartıp reyting peşinde koşan Müge Anlı şimdi de kadın cinayetine teşvik ediyor! İKD bu şarlatanlığa izin vermeyecektir!”