ODTÜ'de Filistinli öğrencilerden Filistin'e destek eylemi

Geçtiğimiz günlerde başlayan Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar sonrasında Filistin'e destek eylemleri sürüyor. ODTÜ'de bir araya gelen Filistinli öğrenciler 'özgür Filistin' eylemi gerçekleştirdi.

ODTÜ'de Filistinli öğrencilerden Filistin'e destek eylemi

Filistinli grupların işgal altındaki Filistin topraklarına başlattığı saldırı sonrası Filistin ve İsrail arasındaki çatışmalar devam ediyor.  Siyonist İsrail’in fosfor bombası kullanması, hastaneleri hedef alması gibi savaş kurallarına aykırı davranması ise şaşırtmayacak şekilde AB ve ABD tarafından hiçbir sözlü tepki ile dahi karşılaşmıyor. Bunun yanında dünyanın dört bir tarafından insanlar ülkelerinde Filistin’in yanında siyonizmin karşısında olduklarını açıkladıkları eylemler gerçekleştiriyorlar.

‘NEHİRDEN DENİZE ÖZGÜR FİLİSTİN’

Memleketimizde de Filistin halkına destek eylemleri çeşitli çevreler tarafından gerçekleştirildi. Bugün ise bunlara bir yenisi daha eklendi, ODTÜ’deki Filistinli öğrenciler yan yana gelerek özgür Filistin eylemi gerçekleştirdiler. Eylemde hem İngilizce hem Türkçe sloganlar atılırken yürüyüş İİBF-A binasından kütüphaneye doğru gerçekleştirildi ve kütüphane önünde basın açıklaması ile son buldu. Eylemde “nehirden denize özgür filistin” “free palestina” sloganları atıldı.